För dig som student
Är du student eller nyexaminerad? Vill du få värdefull arbetslivserfarenhet samtidigt som du gör nytta för samhället? Sök dig till Jordbruksverket! Hos oss finns flera möjligheter för dig att lära känna vår verksamhet och utvecklas.
Börja ditt arbetsliv hos oss
Vi på Jordbruksverket är intresserade av dig som student och nyexaminerad. Du kan bidra till vår verksamhet med dina idéer och ditt engagemang, samtidigt som du får möjlighet att utvecklas, lära dig nya saker och forma din framtid. Hos oss kan du
- sommarjobba och säsongsarbeta
- praktisera
- skriva ditt examensarbete
- gå ett traineeprogram inom IT.
Vill du veta mer om Jordbruksverket och vad vi arbetar med på våra olika avdelningar? Det kan du läsa om på sidorna om vårt uppdrag och vår organisation.
Sommarjobb och säsongsanställning
Under sommaren behöver vi ofta anställa extra personal inom bland annat växtskydd, statistik och kontroller. Att sommarjobba eller säsongsarbeta hos oss är ett bra tillfälle att få erfarenhet och inblick i Jordbruksverkets verksamhet.
Håll utkik på sidan Lediga jobb – där publicerar vi alla tjänster som du kan söka hos oss.
Gör din praktik hos oss
Vi tar gärna emot praktikanter och försöker ge plats till så många som möjligt. Vi tar främst emot studenter från universitet och högskolor med utbildning som motsvarar den kompetens vi behöver. På så sätt blir praktikperioden ett positivt utbyte som gynnar både dig som praktikant och Jordbruksverkets verksamhet. Tidigare praktikanter berättar att de har fått en djupare förståelse för vår verksamhet och upptäckt hur de kan göra skillnad. Välkommen att göra din praktik hos oss!
Vi erbjuder
- en möjlighet att omsätta din teoretiska kunskap i praktiskt arbete och bidra med idéer och lösningar på verkliga problem
- en inspirerande arbetsmiljö där du får arbeta med engagerade kollegor inom områden som till exempel jordbruk, landsbygdsutveckling, djur, växter, handelspolitik och miljö.
För att få praktisera hos oss ska du ha en pågående högskoleutbildning och vara berättigad till CSN samt försäkrad av din högskola under praktikperioden.
Vårt huvudkontor ligger i Jönköping, men vi kan i viss mån även erbjuda dig en praktikplats på något av våra regionala kontor i Landskrona, Uppsala, Skara, Kalmar, Göteborg, Söderhamn och Linköping.
I filmen berättar Lina Waara från jordbruk- och analysavdelningen om varför du ska göra din praktik hos oss på Jordbruksverket.
Praktikplatser hösten 2025
Här kan du se inom vilka områden vi kan erbjuda praktikplatser under höstterminen 2025. Urval kan ske löpande. Ansök därför så snart som möjligt! Kontrollera att du får en bekräftelse när du har skickat in din ansökan.
Vill du förstå hur jordbruket utvecklas i olika EU-länder? Sök praktik hos oss och gör en djupdykning!
Är du student på kandidat- eller masternivå och söker en praktikplats där du kan få använda dina teoretiska kunskaper i praktiken samtidigt som du bidrar till en hållbar matproduktion i Sverige? Varmt välkommen att söka din praktikplats hos oss!
Arbetsuppgifter
Jordbruksekonomiska enheten jobbar med analyser och utredningar kopplat till jordbrukspolitiken och jordbrukets ekonomi. Vi utreder konsekvenser av olika reformalternativ och nationella val, gör miljö- och samhällsekonomiska analyser och producerar kunskaps- och beslutsunderlag för ett konkurrenskraftigt jordbruk som bidrar till samhällsmålen för en hållbar utveckling.
Som praktikant hos oss får du delta i vår löpande verksamhet och får därmed en god inblick i hur det är att arbeta på Jordbruksverket. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå av att genomföra en internationell jämförelse av jordbrukets utveckling i andra länder inom EU. Ett särskilt fokus kommer ligga på jordbrukets insatsvaror. Analysen genomför du till stor del självständigt, men med stöd från medarbetare på enheten. Arbetet görs i syfte att öka förståelsen för hur andra länder tagit sig an viktiga framtidsutmaningar på ett framgångsrikt sätt.
Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du har god kommunikationsförmåga och anser att en positiv attityd är en självklarhet på arbetsplatsen.
Vi söker dig som har en pågående högskoleutbildning inom miljövetenskap, nationalekonomi, kulturgeografi, agronomi eller liknande. Du är intresserad av den gröna näringen och har ett driv för de frågor vi verkar inom. Eftersom arbetet innebär att genomföra en internationell jämförelse krävs att du har goda läskunskaper i både engelska och svenska.
Självklart finns möjlighet att delta i seminarier och obligatoriska moment vid ditt universitet när det behövs. För att du få en givande praktikperiod ser vi det som positivt att du är på plats i Jönköping eller Uppsala under din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, och eventuellt distansupplägg diskuteras för det enskilda fallet.
Vänligen uppge den placeringsort du helst vill praktisera på i din ansökan!
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid eller halvtid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping eller Uppsala
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktperson: Elice Fällström
Ansök om praktikplats
Vi söker dig som vill analysera klimatförändringarnas påverkan på jordbrukets förutsättningar
Studerar du till miljövetare eller agronom och söker en praktikplats där du kan få använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och bidra till en ökad och hållbar matproduktion i Sverige? Varmt välkommen att söka din praktikplats hos oss!
Arbetsuppgifter
Jordbruksekonomiska enheten jobbar med analyser och utredningar kopplat till jordbrukspolitiken och jordbrukets ekonomi. Vi utreder konsekvenser av olika reformalternativ och nationella val, gör miljö- och samhällsekonomiska analyser och producerar kunskaps- och beslutsunderlag för ett konkurrenskraftigt jordbruk som bidrar till samhällsmålen för en hållbar utveckling.
Du får delta i vår löpande verksamhet och får därmed en god inblick i hur det är att arbeta på Jordbruksverket. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå av att genomföra en analys av vilket klimat som jordbruket i Sverige kommer bedrivas i ur ett längre perspektiv, och vilka förutsättningar framtidens lantbrukare har att förhålla sig till.
Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och anser att en positiv attityd är en självklarhet på arbetsplatsen.
Vi söker dig som har en pågående högskoleutbildning inom miljövetenskap, agronomi eller liknande. Du har ett genuint intresse för den gröna näringen och har ett driv för de frågor vi verkar inom. Eftersom arbetet fokuserar på klimatförändringar ser vi gärna att du har intresse och kunskap inom ämnet.
Praktiken kan utföras på hel- eller halvfart och omfatta 15 eller 30 högskolepoäng. Självklart finns möjlighet att delta i seminarier och obligatoriska moment vid ditt universitet när det behövs.
För att du ska lyckas hos oss och få en givande praktikperiod ser vi det som positivt att du är på plats i Jönköping under din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, men vi vill förtydliga att praktikperioden lämpar sig bäst genom att finnas på plats större delen av tiden, då det underlättar att ställa frågor, delta i möten och komma in i arbetet. Eventuellt distansupplägg måste diskuteras för det enskilda fallet.
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping, med möjlighet till viss tid på distans
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktperson: Frida Edström
Ansök om praktikplats
Fält- och artskyddsenheten söker en praktikant med fokus på CITES-handläggning!
Är du intresserad av naturvård, artskydd och myndighetsarbete? Vill du bidra med dina kunskaper och samtidigt utvecklas inom ett meningsfullt och samhällsrelevant område? Då kan en praktikplats vid fält- och artskyddsenheten på Jordbruksverket vara rätt för dig!
Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad praktikant som vill få praktisk erfarenhet av CITES-handläggning och myndighetssamverkan, samtidigt som du utvecklar värdefulla professionella färdigheter.
Som praktikant hos oss får du
- förstå CITES-regelverket och dess tillämpning i Sverige
- utveckla kunskap om arter som omfattas av CITES och deras bevarandestatus
- lära dig att granska och handlägga ansökningar om CITES-intyg och tillstånd under handledning
- få erfarenhet av att kommunicera med sökande och samarbeta med andra myndigheter, såsom Tullverket och Naturvårdsverket
- utveckla färdigheter inom administrativt arbete, problemlösning och myndighetskommunikation.
Praktiken är uppdelad i faser – från introduktion och observation till självständigt arbete och fördjupning – för att ge dig en strukturerad och lärorik upplevelse. Du får en dedikerad mentor som stöttar dig genom hela praktiken med tydliga mål och kontinuerlig feedback. Du får också möjlighet att delta i möten, workshops och projektarbete beroende på dina intressen.
Hos oss får du en unik inblick i hur en statlig myndighet arbetar med artskydd och internationella konventioner. Du blir en del av en öppen och inkluderande arbetsmiljö där dina idéer och frågor värderas.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
- är student vid ett svenskt universitet eller högskola (t.ex. inom biologi, miljövetenskap, juridik eller statsvetenskap) och har praktik som en del av din utbildning (15 eller 30 hp), eller är inskriven hos Arbetsförmedlingen och anvisas praktik via ett arbetsmarknadspolitiskt program
- har ett intresse för naturvård, artskydd eller internationella miljöavtal som CITES
- är nyfiken, noggrann och vill utvecklas inom myndighetsarbete.
Kunskap om CITES eller erfarenhet av administrativt arbete är meriterande, men inte ett krav. Praktiken genomförs på svenska, och god svenska i tal och skrift är därför nödvändigt.
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping
Sista ansökningsdag: 15 maj 2025
Kontaktpersoner:
Erik Dalarud, kontaktperson
Tjitte de Vries, enhetschef
Ansök om praktikplats
För arbetspraktik kontakta HR-enheten.
Är du student och nyfiken på jordbrukets miljö- och hållbarhetsarbete? Sök din praktikplats hos oss!
Arbetsuppgifter
Som praktikant på miljöanalysenheten får du delta i vår löpande verksamhet och får därmed en god inblick i hur det är att arbeta på Jordbruksverket. Miljöanalysenheten är en expertenhet som utreder, analyserar, rapporterar och samordnar frågor som rör jordbrukets miljö- och hållbarhetsarbete.
Arbetsuppgifter som ingår i den löpande verksamheten:
- delta i möten med andra myndigheter
- omvärldsbevakning, bland annat genom att läsa relevanta studier och lyssna på relevanta webbinarier
- sammanställa underlag, både text och statistik.
Förutom att delta i vår dagliga verksamhet kommer du få ansvar för en egen uppgift. Din uppgift kommer handla om att inventera och sammanställa de verktyg och hjälpmedel som kan förbättra placeringen av olika miljöåtgärder.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en pågående högskoleutbildning som agronom, ingenjör eller miljövetare
- behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift.
Det är positivt om du har erfarenhet av att använda GIS, men det är inget krav.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar, men du stämmer av och använder dina kollegor som bollplank vid behov, samt för att bidra till ditt eget lärande. Du har en god samarbetsförmåga och anser att en positiv attityd är en självklarhet på arbetsplatsen.
För att du ska lyckas hos oss och få en givande praktikperiod ser vi det som en fördel om du är på plats i Jönköping eller Uppsala under din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, men vi vill förtydliga att praktikperioden lämpar sig bäst genom att finnas på plats fysiskt, då det underlättar att ställa frågor, delta i möten och komma in i arbetet. Eventuellt distansupplägg måste diskuteras för det enskilda fallet.
Vänligen uppge den placeringsort du helst vill praktisera på i din ansökan!
Praktikens omfattning är på heltid, men självklart finns möjlighet att delta i seminarier eller samtal med högskola när det efterfrågas.
Varmt välkommen med din ansökan!
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping eller Uppsala
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktpersoner:
Anna Blomqvist, rekryterande chef
Elisabeth Bölenius, kontaktperson
Ansök om praktikplats
Vill du forma framtidens jordbruk? Sök praktik hos oss och analysera rådgivningsbehov kring markhälsa, bördighet och kolinlagring!
Arbetsuppgifter
Som praktikant på miljöanalysenheten får du delta i vår löpande verksamhet och får därmed en god inblick i hur det är att arbeta på Jordbruksverket. Miljöanalysenheten är en expertenhet som utreder, analyserar, rapporterar och samordnar frågor som rör jordbrukets miljö- och hållbarhetsarbete.
Arbetsuppgifter som ingår i den löpande verksamheten:
- delta i möten med andra myndigheter
- omvärldsbevakning, bland annat genom att läsa relevanta studier och lyssna på relevanta webbinarier
- sammanställa underlag, både text och statistik.
Utöver den löpande verksamheten kommer du få ansvar för en egen uppgift. Din uppgift kommer handla om att sammanställa olika aktörers behov och inspel om vilka framtida behov av rådgivning till jordbruksföretag det finns för markhälsa, bördighet och kolinlagring.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en pågående högskoleutbildning som agronom, miljövetare eller biolog
- behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du skapar lätt och gärna kontakt med andra. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar, men du stämmer av och använder dina kollegor som bollplank vid behov, samt för att bidra till ditt eget lärande. Du har en god samarbetsförmåga och anser att en positiv attityd är en självklarhet på arbetsplatsen.
För att du ska lyckas hos oss och få en givande praktikperiod ser vi det som en fördel om du är på plats i Jönköping, Göteborg eller Landskrona under din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, men vi vill förtydliga att praktikperioden lämpar sig bäst genom att finnas på plats fysiskt, då det underlättar att ställa frågor, delta i möten och komma in i arbetet. Eventuellt distansupplägg måste diskuteras för det enskilda fallet.
Vänligen uppge den placeringsort du helst vill praktisera på i din ansökan!
Praktikens omfattning är på heltid, men självklart finns möjlighet att delta i seminarier eller samtal med högskola när det efterfrågas.
Varmt välkommen med din ansökan!
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping, Göteborg eller Landskrona
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktpersoner:
Anna Blomqvist, rekryterande chef
Tobias Markensten, kontaktperson
Ansök om praktikplats
Nyfiken på att lära dig mer om fiske- och vattenbruksfrågor? Sök praktik hos vattenbruks- och fiskerinäringsenheten!
Är du i slutet av dina studier och letar efter en praktikplats eller en plats att utföra ditt examensarbete där du kan använda dina kunskaper praktiskt och bidra till hållbar matproduktion i Sverige? Är du intresserad av fiske, vattenbruk och hållbar matproduktion från hav och sjöar? Varmt välkommen att söka din praktikplats hos oss!
Arbetsuppgifter
Som praktikant hos oss får du hjälpa till med löpande arbetsuppgifter som består av analys, samverkansfrågor och aktuella frågor inom fiske- och vattenbruk. Efter din praktikperiod kommer du ha god insikt i hur det är att arbeta inom en analysfunktion på en statlig myndighet. Du kommer bland annat att få genomföra en studie där vi utforskar jämställdhetsfrågor i de blå värdekedjorna. Du kommer också att få vara med och ta fram en metod för att mäta uppfattningen om konjunkturen hos företag i de blå näringarna. Du kommer att få självständiga arbetsuppgifter, men också få följa olika frågor som enheten hanterar, med möjlighet att anpassa i viss utsträckning utifrån ditt intresse.
På enheten ansvarar vi bland annat för havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet, främjandefrågor för yrkesfiske och vattenbruk, beredskapsfrågor, marknadsbevakning och analys inom de blå värdekedjorna, EU‑kommittéer och internationella kommittéer såsom OECD och FAO. På enheten är vi 13 medarbetare och tillsammans är vi näringspolitiska experter på fiskeri- och vattenbruksområdet.
Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Du är självgående och har förmåga att göra egna prioriteringar samtidigt som du har god kommunikationsförmåga. Du har en god samarbetsförmåga och anser att en positiv attityd är en självklarhet på arbetsplatsen.
Vi söker dig som är i slutet av din högskoleutbildning inom områden som exempelvis statsvetare, agronom, miljövetare eller biolog. Du har ett genuint intresse för den blå näringen och har ett stort intresse för de frågor vi verkar inom.
För att du ska lyckas hos oss och få en givande praktikperiod ser vi det som en fördel om du är på plats i Jönköping under din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, men vi vill förtydliga att praktikperioden lämpar sig bäst genom att finnas på plats fysiskt, då det underlättar att ställa frågor, delta i möten och komma in i arbetet. Eventuellt distansupplägg måste diskuteras för det enskilda fallet.
Praktikens omfattning är på heltid, men självklart finns möjlighet att delta i seminarier eller samtal med högskola när det efterfrågas.
Varmt välkommen med din ansökan!
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktpersoner:
Lina Waara, kontaktperson
Maria Gustafsson, enhetschef
Ansök om praktikplats
Vill du förstå hur EU-medel påverkar Sveriges landsbygder? Sök praktik hos oss och gör skillnad!
Vill du få inblick hur det är att arbeta i nära samarbete med EU och dess medlemsländer? Har du en pågående masterutbildning och vill lära dig mer om Jordbruksverket? Välkommen att spendera din praktik hos oss i höst!
Arbetsuppgifter
Som praktikant vid landsbygdsanalysenheten får du delta i vårt arbete med att analysera EU‑stöd till svenskt jordbruk, fiske och utvecklingen av Sveriges landsbygder.
Du kommer praktisera i en grupp som jobbar tvärvetenskapligt och där du får bidra med just din kunskap. Du kommer arbeta både i projektform och med mer återkommande arbetsuppgifter tillsammans med medarbetare på enheten. Du kommer också ha en egen uppgift där målet är att publicera resultatet. Under praktiken kommer du ha utsedda personer som kommer vägleda och stötta dig.
Som praktikant hos oss får du möjlighet att
- delta i att genomföra utvärderingar av EU‑programmen
- sammanställa och visualisera resultat från programperioden 2014–2022
- delta vid EU‑möten
- delta i enhetens löpande arbete.
Du kommer att vara en del i vår löpande verksamhet och kommer därför få en god inblick hur det är att jobba på Jordbruksverket. På enheten sker ett stort utbyte med andra medlemsländer, enheter och avdelningar på Jordbruksverket samt Regeringskansliet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
- har en pågående masterutbildning inom exempelvis ekonomi, biologi, statsvetenskap eller agronomi
- tycker om att arbeta både självständigt och i grupp med andra medarbetare
- har intresse för utvärdering, bearbetning av data och att kommunicera resultat
- har grundläggande kunskap i Excel.
Vi lägger stor vikt vid dina kompetenser och kommer därför anstränga oss för att praktiken ska vara relevant för dig. Vi söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten och kan jobba med flera saker samtidigt. Du kommer trivas på landsbygdsanalysenheten om du tycker om att vrida och vända på komplexa frågor både självständigt och tillsammans med andra.
För att du ska lyckas hos oss och få en givande praktikperiod ser vi det som nödvändigt att du är på plats i Jönköping under stora delar av din praktik. Det kommer finnas möjlighet att arbeta viss tid på distans, men praktikperioden blir bäst om du kan finnas på plats fysiskt i så hög utsträckning som möjligt.
Praktikens omfattning är på heltid, men självklart finns möjlighet att delta i seminarier eller samtal med högskola när det efterfrågas.
Anställningsform: Praktik
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Halv eller hel termin
Placering: Jönköping
Sista ansökningsdag: 28 april 2025
Kontaktperson: Madielene Wetterskog
Ansök om praktikplats
Praktik hos Distriktsveterinärerna
Inom Jordbruksverket finns även organisationen för Distriktsveterinärerna. Är du intresserad av att praktisera hos Distriktsveterinärerna kan du läsa mer om praktik på deras webbplats.
Arbetspraktik
Arbetspraktik innebär att du provar på att jobba på en arbetsplats. Genom att du får arbetslivserfarenhet behåller och stärker du din yrkeskompetens. Du måste vara berättigad att ansöka om arbetspraktik via Arbetsförmedlingen för att kunna söka arbetspraktik.
Är du intresserad av arbetspraktik hos oss? Då kan du kontakta Jordbruksverkets HR‑enhet.
Examensarbete
Som student kan du skriva ditt examensarbete hos oss. Jordbruksverket är en stor organisation, vilket gör att studenter från flera olika utbildningar och inriktningar kan hitta intressanta frågor att skriva om här. Vi har goda erfarenheter av studentsamarbeten och tar gärna emot fler studenter.
Anmäl intresse för examensarbete
Har du ett förslag på ett examensarbete som du kan skriva hos Jordbruksverket? Skicka in ditt förslag genom att fylla i en intresseanmälan. Beskriv ditt förslag så tydligt och konkret som möjligt, och berätta gärna varför du tror att det kan vara intressant för Jordbruksverket. Kom också ihåg att vara ute i god tid – det ökar chansen att vi kan ta emot dig.
Traineeprogram inom IT
Ser du en framtid som systemutvecklare? Är du intresserad av systemdesign och arkitektur? Då kan vårt traineeprogram inom IT, utveckling och digitalisering vara något för dig. Programmet pågår under nio månader på huvudkontoret i Jönköping.
I filmen berättar våra tidigare traineer Fartun och Carl-Olof om hur det är att jobba hos oss.
Ansökan till traineeprogrammet
Ansökan för 2025 års traineeprogram är stängd. Ansökan till 2026 års traineeprogram med start i september 2026 öppnar i februari 2026, men du kan redan nu skicka en intresseanmälan.
Så fungerar traineeprogrammet
Traineeprogrammet är för dig som är nyexaminerad inom IT och vill få en introduktion till arbetet med utveckling och digitalisering på Jordbruksverket. Programmet blandar praktik med arbetsnära teori, och fokus ligger på Java och TypeScript. Du får bredda din erfarenhet och kompetens, samtidigt som du får chansen att bli specialist inom ett specifikt område.
När traineeprogrammet är klart har du fått både praktiska och teoretiska kunskaper för att kunna arbeta som systemutvecklare.
Programmets upplägg
- Du får en introduktion till Jordbruksverkets uppdrag och verksamhet. Du får även översiktlig kunskap om medarbetarskap, bemötande och grupputveckling.
- Du får besöka utveckling- och digitaliseringsavdelningens olika enheter och gå en teknisk baskurs. Dessutom utbildas du inom lean och agilt arbete, operativsystemet Linux, testmetoder och arkitektur.
- Under programmet arbetar du och de andra i traineegruppen med ett projekt för att pröva på era kunskaper.
- Du får stöd av en personlig handledare. Dessutom finns förra årets traineer kvar som faddrar under hela programmet.
- Du får praktik i flera av våra systemutvecklingsteam, och de tre sista månaderna har du en lång praktik i det team du förhoppningsvis hamnar i som anställd efter traineeprogrammet.
Det här ingår i programmet
Vårt traineeprogram består av lärarledd utbildning, självstudier och praktik. Genom programmet får du
- en tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning
- stimulerande och utmanande arbetsuppgifter
- en god balans mellan arbete och fritid
- en arbetsplats som präglas av samhällsnytta, öppenhet och mångfald
- personlig utveckling genom till exempel kurser, föreläsningar, mentorprogram och erfarenhetsgrupper
- en bra arbetsmiljö i nybyggda lokaler i Jönköping, som är anpassade för vår verksamhet.
Traineeblogg med berättelser från våra traineer
I traineebloggen kan du följa våra traineer. Kanske är det du som skriver i bloggen nästa år?
Om Jordbruksverkets utveckling- och digitaliseringsavdelning
Jordbruksverkets utveckling- och digitaliseringsavdelning fokuserar på att utveckla egna system som ska underlätta för såväl anställda som Jordbruksverkets kunder. Vi utvecklar i Java och TypeScript och använder modern teknik som Angular, Docker, Kubernetes, REST och Git. På avdelningen arbetar vi i team med ett agilt arbetssätt. Tillsammans levererar vi IT-lösningar som skapar värde och gör nytta.
Kontakta oss om du har frågor
Vill du veta mer om sommarjobb, praktik eller examensarbete? Kontakta oss på HR‑enheten.
Har du frågor om traineeprogrammet inom IT? Hör av dig till uppdragsledare för programmet på utveckling- och digitaliseringsavdelningen.
Anna Carlsson, uppdragsledare
Du kanske också är intresserad av det här
Senast granskad: 2025-03-31