Logotyp Jordbruksverket

Bli medlem i husdjursorganisationen EAAP – det är gratis!

Husdjursorganisationen European Federation for Animal Science, mer känd som EAAP, är en icke-vinstdrivande internationell organisation som syftar till att främja husdjursforskning samt dialog och spridning av forskningsrön. Om du registrerar dig som EAAP-medlem får du gratis tillgång till alla EAAP-aktiviteter, ett stort nätverk och lägre konferensavgifter.

Organisation för att främja forskning om husdjur

Husdjursorganisationen European Federation for Animal Science är en demokratisk organisation med drygt 30 medlemsländer varav de flesta är EU-länder. En stor del av arbetet i EAAP görs i elva grupper som kallas kommissioner: Djurproduktionssystem, Fysiologi, Får & getter, Gris, Genetik, Hälsa & välfärd, Häst, Insekter, Nutrition, Nötkreatur och Precisionslantbruk. Varje kommission leds av valda forskare och representanter från näringen. I EAAPs styrelse finns valda representanter från medlemsländerna.

Stor årlig konferens

EAAP ordnar varje år en stor konferens där resultat från tillämpad forskning presenteras och diskuteras. Det brukar vara 1 500 deltagare och de kommer från hela världen. Deltagarna arbetar vid universitet, forskningsinstitut, näringens organisationer, företag och myndigheter. Programmet innehåller föredrag som handlar om avel, utfodring, skötsel, djurhälsa, djurvälfärd och hållbara produktionssystem. Många sessioner fokuserar på ett djurslag och andra fokuserar på ämnen som är aktuella för flera djurslag. Det finns tid att ställa frågor och diskutera med föredragshållarna i anslutning till varje föredrag. Mycket nätverkande sker också under pauser och på kvällarnas middagar och utflykter. Dessutom deltar många organisationer och företag som utställare på konferensen. Det ordnas också korta studieresor.

Delta på webbinarier, kurser och workshops

Förutom den årliga EAAP-konferensen arrangerar EAAP webbinarier, kurser och regionala möten kring specifika ämnen och workshops för näringslivet. Det finns också internationella arbetsgrupper inom EAAP, och i EAAP Young Club erbjuds aktiviteter och stipendier för unga EAAP-medlemmar. EAAPs nyhetsbrev, som kommer varannan vecka, innehåller korta notiser om vad som är på gång i husdjursvärlden, sammanfattningar av nya artiklar, intervjuer, jobbannonser och information om olika möten och workshops. EAAP är också delaktig i tidskriften Animal Frontiers, som kommer med ett par temanummer per år. Artiklarna är lättlästa och ger en god överblick över kunskapsläget. Några exempel på temanummer i Animal Frontiers från senaste året:

  • Global aspects of meat assessment & valuation
  • The wildlife livestock interface
  • Alternative sources of meat
  • Climate adapted animals
  • Insects: A global opportunity

Det är gratis att bli medlem!

Tack vare att Svenska EAAP-kommittén, som består av Växa Sverige, Jordbruksverket, Hästnäringens Nationella Stiftelse och Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap vid SLU, betalar en medlemsavgift till EAAP räknas du och alla andra som arbetar i branschen som medlem i EAAP. Det ger dig tillgång till alla EAAP-aktiviteter, ett stort nätverk och lägre konferensavgift om du registrerar dig som EAAP-medlem. Medlemsregistreringen är gratis och du gör det enkelt på EAAP:s webbplats. Välj landet Sverige så blir medlemsavgiften automatiskt 0 euro.

Samverka med den svenska EAAP-kommittén

Den svenska EAAP-kommittén vill uppmuntra representanter från branschen att delta i EAAPs verksamhet och komma med på den årliga konferensen. Hör gärna av dig till någon av dem om du vill få tips om godbitar i konferensprogrammet. De kan även ordna uppföljande seminarier efter konferensen, i samarbete med branschorganisationer. Då kan man diskutera ämnen som tagits upp på konferensen, tillämpningen av ny kunskap och aktuella trender i husdjursvärlden. Låt dem få veta om det finns intresse för ett sådant seminarium inom din bransch!

Svenska EAAP-kommitténs styrelse

Birgitta Johansson, Jordbruksverket

Karolina Lagerlund, Hästnäringens Nationella Stiftelse

Anders H Gustafsson, Växa Sverige

Lotta Rydhmer, SLU