2 December 2021

Webbinarieserie: Djurfria cellmodeller

Tillsammans med kollegor från en rad europeiska 3R-center arrangerar vi i höst en webbinarieserie om helt djurfria cellmodeller och vilka möjligheter det finns på området.

Komplexa 3D-modeller, till exempel organoider, är exempel på djurförsöksfria modeller som används alltmer inom forskningen. Med hjälp av dessa har vi kunnat ersätta vissa djurförsök eller delar av djurförsök. Men många in vitro-metoder är fortfarande beroende av produkter som kommer från djur, bland annat för att kunna bilda vävnadsstrukturer som efterliknar de som finns i ett biologiskt system. Att ersätta dessa produkter med helt djurfria alternativ skulle ge många fördelar.

Nu går vi samman med andra kunskapscenter i Europa och fördjupar oss i detta ämne. I en serie korta webbinarier vill vi lyfta möjligheterna och diskutera utmaningarna framåt.

Lunchwebbinarier med föredrag och panelsamtal

I en serie om fyra delar deltar forskare och andra experter på området från olika länder och sammanhang. Vi får ta del av den senaste kunskapen på området och ett avslutande panelsamtal mellan olika aktörer. Webbinarierna vänder sig till forskare från akademi och industri, men också myndigheter och finansiärer. Allt kommer att hållas på engelska.

Webbinarierna går den 21 oktober, 4 november, 18 november och det avslutande panelsamtalet blir den 2 december. Alla webbinarierna börjar kl. 12.30 svensk tid och pågår mellan 60 och 90 minuter.

Mer information och anmälan finns på det brittiska 3R-centrets webbplats.

Senast uppdaterad: