21 Juni 2023

Webbinarieserie: Culture of care

I juni anordnar Sveriges 3R-center tillsammans med flera andra europeiska 3R-organisationer en webbinarieserie om hur man på bästa sätt skapar en omsorgskultur: Culture of care.

Under tre onsdagar, den 7, 14 och 21 juni, fördjupar vi oss i ämnet Culture of care; vad kännetecknar en sådan kultur, hur arbetar man för att implementera och behålla en sådan kultur och hur kan man mäta och utvärdera en kultur. Experter och verksamma från flera olika länder och kontexter deltar för att ge sina olika perspektiv och erfarenheter.

Innehåll

Det första webbinariet är den 7 juni kl. 13.00-14.15 svensk tid. Då deltar Sally Robinson från Manchester Institute, Thomas Bertelsen från Novo Nordisk och Jeffrey Bajramovic från 3R-centret på Utrechts universitet.

Det andra webbinariet är den 14 juni kl. 13.00-14.15. Då deltar Stephanie Krämer från Justus Liebig University Giessen och Lotte Martoft, som idag arbetar som konsult inom läkemedelsindustrin. Lotte är sedan många år ledamot i Sveriges nationella kommitté för skydd av djur som används för vetenskapliga ändamål, 3R-centrets styrgrupp.

Det tredje och sista webbinariet är den 21 juni kl. 13.00-14.15. Föreläsare är Megan LaFollette, The North American 3Rs Collaborative och Alessandra Bergadano, Berns universitet. Webbinariet avslutas med en paneldiskussion med alla föreläsare som deltagit under hela serien.

Paneldiskussionen kommer att utgå från olika scenarier som presenteras i samband med det första webbinariet den 7 juni. Scenarierna är tänkta att kunna användas av verksamheter vid arbetsplatsträffar eller annat internt arbete.

Program och anmälan

Alla detaljer om program, föreläsare och innehåll hittar du på det brittiska 3R-centrets webbplats. Där anmäler du dig också via ett särskilt formulär. Du måste anmäla dig till varje enskilt webbinarium separat.

Senast uppdaterad: