Logotyp Jordbruksverket

Kattregistret

I kattregistret ska du som kattägare registrera dig och din katt. Om du samtidigt godkänner att uppgifterna får delas med andra blir det enklare att återförena dig och din katt om den försvinner. Då blir uppgifterna sökbara när vi lanserar funktionen för att söka katt senare i år.

Driftinformation: Det kan vara störningar i e‑­tjänsten på grund av underhålls­arbete den 1 februari klockan 17‑22.

Det här är kattregistret

I vår e-tjänst kattregistret kan du registrera din katt. Här kan du också se alla katter som är registrerade på dig. Du kommer däremot inte att kunna se dina registrerade katter via Mina sidor.

Tjänsten kommer att utökas löpande och vår målsättning är att du senast i april exempelvis kan

  • registrera ägarbyte
  • söka i databasen.

Vi kommer att uppdatera informationen på webben så att du tydligt ser vilka funktioner som har tillkommit.

Om din katt har dubbla chip

Kontakta vår kundtjänst för att få hjälp med registreringen av din katt om den har märkts om och därför har dubbla chip.

Vanliga frågor och svar om kattregistret

Här kan du se frågor som andra personer har ställt till vår kundtjänst. Kanske hittar du svaret på något du själv undrar över?

Kostnad för att registrera din katt

När du registrerar din katt beror kostnaden på vilket sätt du väljer att göra din registrering. Om du registrerar den via e‑tjänsten kostar det 40 kronor, och du betalar med kort eller Swish.

Om du registrerar katten genom att skicka in en blankett kostar det 100 kronor och du betalar med faktura.

Det kommer att kosta motsvarande summa för att registrera ett ägarbyte.

Avgiften för registreringen är en offentlig avgift och den är inte momsbelagd (mervärdeskattelagen 4 kapitlet 6 §).

Mer om kravet på märkning och registrering av katter

Alla katter i Sverige ska märkas och registreras i kattregistret enligt ny lag som började gälla den 1 januari 2023.

Behandling av personuppgifter

Jordbruksverket behandlar de personuppgifter som du lämnar när du registrerar din katt i det centrala kattregistret för ändamålen att fastställa vem som är ägare till en katt samt för kontroll, statistik, information, utvärdering och analys.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är myndighetsutövning. Uppgifterna behandlas elektroniskt. De personuppgifter vi behandlar om dig delas med andra myndigheter för motsvarande ändamål i enlighet med vad som följer av EU-lagstiftning, lag eller förordning.

Jordbruksverket kommer att lagra uppgifterna i enlighet med vad som gäller för myndigheters arkivhantering. Kontakta kundtjänst om du vill ha tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Information om tillgänglighet

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda vår e‑tjänst. Läs om hur e‑tjänsten uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighets­problem och hur du kan rapportera brister till oss.

Du kanske också är intresserad av det här