19 December 2018

Jordbruksverket nummer ett bland unga yrkesverksamma akademiker inom naturvetenskap

Bland naturvetare är Jordbruksverket en riktig drömarbetsgivare. Det visar Universums undersökning Karriärbarometern 2018, där över 19 000 av Sveriges unga yrkesverksamma akademiker röstar fram de mest attraktiva arbetsgivarna. Jordbruksverket hamnar nämligen på första plats i kategorin naturvetenskap.

Jordbruksverket är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom naturvetenskap, enligt Karriärbarometern 2018.

Första plats i undersökningen Karriärbarometern

Det globala employer branding-bolaget Universum gör undersökningen Karriärbarometern varje år. I undersökningen får Sveriges unga yrkesverksamma akademiker rösta fram sina drömarbetsgivare. Det råder stenhård konkurrens mellan hundratals arbetsgivare i de olika kategorierna, men inom naturvetenskap så hamnar Jordbruksverket på en första plats.

Andraplats hos studerande inom naturvetenskap i Företagsbarometern

Universum släppte sin undersökning Företagsbarometern i våras, där över 22 000 universitets- och högskolestudenter röstade fram sina framtida drömarbetsgivare. Även i den undersökningen hamnade Jordbruksverket i topp inom naturvetenskap, men då på en andraplats.

Anna Coreback, HR-chef på Jordbruksverket, är nöjd med resultatet.

– Det är verkligen roligt att vårt långsiktiga arbete med våra medarbetare och viktiga verksamhetsfrågor ger resultat. Vi märker att vårt samhällsuppdrag inom mat, djur, miljö, hållbarhet och landsbygd engagerar och motiverar många. En annan del tror jag är vårt arbete med ett aktivt medarbetarskap med delaktighet, påverkansmöjligheter och öppenhet i organisationen, säger Anna.

Nominerad till årets nykomling 2019

Jordbruksverket har inte bara fått fina placeringar i de båda mätningarna, utan är också nominerade i kategorin årets nykomling 2019. Arbetsgivare har chansen att ta hem titeln om de lyckas väl med att attrahera unga akademiker, samtidigt som de visar upp den bredd och de möjligheter som finns inom arbetsplatsen. De ska också vara en förebild för andra.

– Det är så klart jätteroligt att vi förutom det fantastiska resultatet i mätningarna även blir nominerade som årets nykomling. Det ger oss en indikation om att vi är på rätt väg, säger Anna Coreback.


Senast uppdaterad: