Logotyp Jordbruksverket

Framgångsresan med trainee­programmet fortsätter

Våra sju traineer från traineeprogrammet på utveckling- och digitaliserings­avdelningen har tackat ja till en tillsvidare­anställning hos oss på Jordbruksverket!

Välkommen till Jordbruksverket Maria, Wilhelm, Tom, Jacob, Daniel, Felix och Sanna! Foto: Ebba Hyltmark

Jordbruksverket + traineeprogrammet = sant

– Traineeprogrammet riktar sig till dig som har en högskoleutbildning inom IT. Under nio månader får du som trainee en blandning av teori och praktik på utveckling- och digitaliseringsavdelningen med fokus på systemutveckling, säger Anna Carlsson som är uppdragsledare för traineeprogrammet.

Hon berättar att Jordbruksverket genom åren har anställt över 60 traineer efter att de avslutat trainee­programmet. Många är fortfarande kvar och har utvecklats till erfarna systemutvecklare eller gått vidare till andra roller som till exempel teamledare. Tio år in i traineeprogrammet jobbar 34 före detta traineer kvar här på verket. Kul, tycker vi!

– Vi har alltid haft en hög ambitionsnivå med trainee­programmet och har byggt upp en stor erfarenhet av att kunna ta emot nya medarbetare. I dag har vi ett välplanerat upplägg och teamen är väl förberedda för att ta emot traineer.

Utvecklande, framgångsrikt och kul!

En av årets traineer som nu fått fast anställning är Felix. Han beskriver sin tid på trainee­programmet som utvecklande, framgångsrikt och framförallt kul.

– Just att man får arbetsuppgifter som är anpassade efter nivån man är på gör att det känns som att samordnarna haft en väldigt bra dialog. Man får utmana sig själv på sin egen kunskapsnivå, och testa på massor av saker. Man börjar ganska enkelt, och så får man arbeta sig uppåt i de system man jobbar i. Det tror jag har varit väldigt nyttigt.

Före detta traineen Felix. Foto: Ebba Hyltmark

Sex nya traineer till hösten

Till hösten ser vi fram emot att sex nya traineer startar sin resa hos oss på Jordbruksverket. Felix Lidgren uppmanar de nya traineerna att njuta under utbildningen.

– Njut under programmet! Lyssna och lär. Ställ inte för höga krav på dig själv och kom ihåg att du kan mer än du tror.

Vill du också bli trainee hos oss på Jordbruksverket? Ansöknings­perioden för trainee­programmet 2025/2026 startar våren 2025, men du kan redan nu anmäla ditt intresse.