Ajourhållare Uppsalaområdet - drömjobb för dig som gillar kartor och friluftsliv

Arbetsuppgifter

Som ajourhållare kartlägger du jordbruksmark. Kartläggningen gör så att lantbrukaren får rätt stöd. På så sätt bidrar du och vi till att skapa ett hållbart lantbruk och skapa de bästa förutsättningarna för att kunna producera merparten av de
livsmedel vi behöver i Sverige. Genom besök på plats hos lantbrukare under fältsäsongen och genom granskning av bilder via dator. Under vintern tar du fram underlag som används för att uppdatera vår databas med all jordbruksmark i Sverige.

"Ajourhållarjobbet är ett stort äventyr säger en av våra ajourhållare. På sommaren är jag ute i fält, upplever naturen och träffar lantbrukare. Jag har stor frihet att planera min egen tid och äter ofta min frukost på en äng eller vid någon fin rastplats. På vintern behöver jag inte resa, då granskar jag istället via datorn och lär känna nya delar av Sverige via skärmen."

Eftersom vi i ajourhållningen arbetar över hela Sverige har vi medarbetare på flera orter i landet. Just nu söker vi en kollega till Uppsala. Tjänsten innebär en hel del resor under sommarhalvåret. Periodvis kan det krävas att du är hemifrån flera dagar i sträck, men du har i gengäld stor frihet att själv planera din arbetsvecka.

Kvalifikationer

För att trivas som ajourhållare behöver du vara flexibel, självgående och bra på att planera din tid. Du är kvalitetsmedveten och noga med detaljer och får gärna vara analytiskt lagd så att du kan väga olika typer av information mot varandra och
sedan fatta ditt beslut. Du trivs med att köra bil och jobba ensam, samtidigt som du tycker om att träffa lantbrukare och pedagogiskt förklara hur vi jobbar och varför. Att samarbeta när det behövs är självklart för dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Du har relevant högskoleutbildning som till exempel biolog, agronom, landskapsvetare, naturvetare eller relevant arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du har arbetat med ajourhållning, fältkontroller eller bedömning av betesmarker i fält sen tidigare.

På grund av arbetets förutsättningar är det viktigt att du är i god fysisk form och körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Ewe Strandhag, Enhetschef ajourhållningsenheten
  Telefon: 036-15 61 72

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen är den del av Jordbruksverket som ansvarar för korrekt hantering av EU-stöden till jordbruk och landsbygd. Vi betalar årligen ut cirka 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. Eftersom vi hanterar stora ekonomiska värden är kraven på kvalitet och säkerhet höga. EU-stödsavdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi en ny ajourhållare till Jordbrukarstödssektionen i Uppsala.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-02-06
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00562/2023

Placeringsort är Uppsala med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22