Arbeta med frågor som rör handel med hotade växter och djur

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team som vill jobba och bidra i arbetet med CITES och artskydd. Detta gör du genom att tillsammans med dina kollegor i teamet handlägga olika typer av cites-intyg eller cites-tillstånd som krävs för att man ska få handla med eller resa med levande djur, eller produkter av djur, som är utrotnings¬hotade på grund av omfattande handel.

Arbetet innebär att du gör bedömningar, tar ställning och fattar beslut i olika ärenden och frågor. En stor del av arbetet innebär också att svara på frågor från kunder och andra myndigheter som arbetar med dessa frågor, både nationella och från andra länder. Kunderna ringer in via vår telefonslinga eller mejlar till teamets gemensamma mejllåda som du och dina kollegor hjälps åt att bevaka. Du kommer också att delta i olika förbättringsarbeten med fokus att utveckla vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga förmågor i denna rekrytering. Vi söker dig som är strukturerad och som har förmåga att hantera många uppgifter samtidigt. I arbetet behöver du vara beredd på att kunna arbeta självständigt och driva arbetet framåt. Tjänsten innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, varför det är viktigt att du har väl utvecklade förmågor till att kommunicera och samarbeta.

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av ärendehandläggning på en myndighet. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med frågor som rör smittskydd, Cites eller artskydd.

Är du redo för nästa utmaning? Vill du jobba i ett samhällsviktigt uppdrag, i en kultur som präglas av engagemang, öppenhet och delaktighet? Varmt välkommen att bli en del av oss på Jordbruksverket. De två senaste åren har vi haft 45 återvändare bland personal som tidigare slutat, det ser vi som ett mycket gott betyg.

Intervjuer kommer att ske på plats i Jönköping 20 och 21 mars.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Vikariat, från 1 april 2023 till 31 augusti 2024.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anna Wretling Clarin, Enhetschef
  Telefon: 036 - 155015
  E-post: anna.clarin@jordbruksverket.se
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Internationella frågor och djurhälsopersonalenheten arbetar med uppgifter som rör djurens hälso- och sjukvård, internationella smittskyddsfrågor ur olika perspektiv samt CITES och artskydd. CITES är en FN konvention och står för ”Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora” och rör handeln med hotade arter av vilda djur och växter. Jordbruksverket har ett viktigt uppdrag som administrativ myndighet i Sverige och representerar Sverige i flera olika sammanhang, både inom EU men även i andra internationella forum. Vårt uppdrag är bland annat att tillsammans med andra myndigheter och länder arbeta för att handeln med hotade växter och djur sker hållbart och lagligt.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-15
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03880/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22