Arbeta med internationella djurfrågor

Arbetsuppgifter

Är du en person som trivs med många kontaktytor, både nationella och internationella, i kombination med kvalificerad handläggning?

Vi arbetar i team och i teamets ansvarsområde ingår bland annat att driva frågor som ett gott djurskydd och en god djurhälsa inom EU och i internationella organisationer. Vi söker dig som vill arbeta med att bereda underlag inför internationella möten och representera Sverige på mötena. Som en del i detta arbete ingår även att skriva rapporter efter mötena och följa upp frågor som är viktiga för Sverige. I detta arbete ingår kontakter med olika myndigheter i Sverige, men även kontakter med andra EU-länder, EU-kommissionen samt internationella organisationer. Du kommer också att arbeta med att tillhandahålla instruktioner och vägledning till våra officiella veterinärer, vilka är myndighetens förlängda arm både ute i fält och på gränskontrollstationerna. I de fall vi har ett utbrott av smittsam djursjukdom i Sverige kommer du tillsammans med teamet arbeta med att skicka officiella brev till andra länder och informera om utbrottet internationellt. Som handläggare hos oss får du möjligheten att arbeta med omväxlande och lärorika arbetsuppgifter som innebär både löpande hantering, samt uppgifter av mer utredande karaktär.

Arbetsuppgifterna innebär resor, både inom och utanför Sverige.

Vårt team består av kollegor med olika kompetenser som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Tillsammans ansvarar vi för teamets arbetsuppgifter och hjälps åt för att lösa uppgifterna på bästa sätt. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och teamets planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i vårt utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi vill att du är självgående och på egen hand kan samordna ditt arbete eftersom du med vissa arbetsuppgifter kommer att arbeta självständigt. Arbetet kräver att du kan hålla deadlines då flera uppgifter måste ske inom utsatta tider. Eftersom vi även jobbar i team och arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du behöver ha en god kommunikationsförmåga då arbetet innebär att du framför svenska ståndpunkter på möten och efteråt är det din uppgift att kommunicera resultatet av mötet. Du behöver vara flexibel och kunna prioritera vad som är viktigt.

Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig examen som till exempel veterinär eller samhällsvetenskaplig examen som till exempel statsvetare. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har även erfarenhet från kvalificerat myndighetsarbete. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet från produktionsdjurssektorn. Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbete som inneburit internationellt arbete och kontakter.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-02-02
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-23969/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22