Beredskapshandläggare på Jordbruksverket

Arbetsuppgifter

Vill du jobba i en varierande, spännande och kunskapsintensiv verksamhet? Vill du bidra till att utveckla Jordbruksverkets beredskap? Har du en nytänkande och handlingskraftig förmåga med ett målinriktat driv? Då kan du vara rätt person för någon av dessa tjänster.

På beredskapsenheten är vi 20 medarbetare med olika kompetenser. Vi arbetar tillsammans för att förebygga, hantera och ge råd vid samhällsstörningar inom lantbruk, djur, växtskadegörare och foder. Vi är också en del av Sveriges totalförsvar.
När olika former av samhällsstörningar uppkommer har vi en central roll som kan innebära att både leda operativa insatser och samverka med andra myndigheter och privata aktörer för att minska konsekvenserna.
På Jordbruksverket är det viktigt att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet och våra processer. Som medarbetare på beredskapsenheten har du en viktig roll i det arbetet genom att bidra till förbättrade strukturer, processer och uppföljningar. I de här tjänsterna kommer du främst bidra till att öka kvaliteten och utvecklingen av Jordbruksverkets beredskap.
Tjänsterna kan innebära resor, mest inom landet.
Vi söker två medarbetare till beredskapsenheten med två olika inriktningar.

I första tjänsten som beredskapshandläggare på Jordbruksverket kommer du att arbeta med kraven som ställs på beredskapsmyndigheter. Ditt jobb är att planera, genomföra och rapportera arbetet med beredskap och civilt försvar. Du kommer också att vara drivande i arbetet med att utveckla och stärka Jordbruksverkets krishanteringsförmåga.

I andra tjänsten som beredskapshandläggare på Jordbruksverket kommer du att arbeta med fredstida krisberedskap och totalförsvar. Ditt jobb är att planera, genomföra och rapportera arbetet med livsmedelsberedskap och civilt försvar. Du kommer också att driva arbetet med Sveriges livsmedelsberedskap framåt genom analyser, nationell- och internationell samverkan.

En viktig del i de båda tjänsterna är att du på ett flexibelt och kommunikativt sätt kan nå resultat tillsammans med personer som inte har förkunskaper inom området, t. ex andra enheter på Jordbruksverket.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning för arbetet och minst några års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.
I första tjänsten är erfarenhet av beredskapsarbete, civilt försvar och kunskap i stabsmetodik meriterande.
I andra tjänsten är praktisk och teoretisk kunskap inom livsmedelsförsörjning meriterande.

För att trivas i rollen som beredskapshandläggare är det viktigt att du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Är lyhörd, samverkar före beslut och arbetar aktivt med att förmedla information som vi vill nå ut med. Du är utvecklingsinriktad och omsätter det i praktisk handling. Du kommer ofta med nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och är inriktad på att utveckla dig själv och arbetet. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

I första tjänsten är det är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du fattar beslut och visar omdöme trots begränsad information, svåra omständigheter eller tidspress.

I andra tjänsten är det viktigt att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Verksamheten är av sådan karaktär att det är viktigt att du har en hög integritet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i den här rekryteringsprocessen.
Tjänsterna är placerade i säkerhetsklass och det innebär att svenskt medborgarskap krävs samt att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att göras innan beslut tas om tillsättningen. Du har körkort.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse
  • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-03-17
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03420/2023

Placeringsort är i första hand Jönköping, men placering på något av våra andra kontor kan diskuteras. Det finns möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vid ansökan kan du välja att söka med eller utan konto. Oavsett hur du väljer att söka kan du fylla i ditt CV och personliga brev direkt i systemet eller bifoga filer med CV och personligt brev, du väljer själv det sätt som passar dig bäst.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22