Enhetschef till beredskapsenheten

Arbetsuppgifter

Vill du ha en central roll där ditt ledarskap är avgörande? Vi söker en enhetschef som vill vara med och bidra och utveckla den civila beredskapen!

Beredskapsenheten samordnar och ansvarar för arbetet med att bibehålla och vidareutveckla en stabil organisation där civilt försvar och krisberedskap i högre utsträckning integreras i ordinarie processer och verksamhet. Vår organisation ska spegla uppdraget som beredskapsmyndighet enligt den nya statliga strukturen för den civila beredskapen. När olika former av samhällsstörningar uppkommer har enheten en central roll som kan innebära att samordna insatser, och samverka med andra myndigheter och privata aktörer för att minska konsekvenserna.

Som enhetschef arbetar du med operativa och strategiska frågor inom din enhets uppdrag. I din roll har du ansvar för personal, arbetsmiljö, resultat och budget för dina cirka 18 medarbetare. Andra viktiga uppgifter i ditt uppdrag är att representera Jordbruksverket i olika sammanhang kopplat till arbetet med att bygga upp den civila beredskapen. Du har tillsammans med medarbetarna ett viktigt ansvar att samverka med andra nationella aktörer som är av betydelse för vår verksamhet.

Du ingår i jordbruk- och analysavdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschef, biträdande avdelningschef, controller och enhetscheferna för övriga sju enheter på avdelningen. I nära samarbete driver ni avdelningens utveckling framåt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en högskoleutbildning och tidigare erfarenhet som chef med personalansvar. Har du erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet eller beredskap är det meriterande.

Du är en trygg och lyhörd ledare med förmågan att skapa engagemang, delaktighet och de förutsättningar som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har ett strategiskt synsätt, en god helhetssyn och ser utvecklingsmöjligheter. Du kan ta in och söka information, väga samman och fatta beslut med omdöme. Du kan skapa och bibehålla goda relationer och nätverk som resulterar i ett gott och professionellt samarbetsklimat, både inom och utanför Jordbruksverket.

Som ledare på Jordbruksverket utgår du från vår syn på ledarskap, där ditt uppdrag är att leverera resultat, driva utveckling och skapa tillit. Läs mer om vår syn på ledarskap här: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-jordbruksverket#h-Varavarderingar.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras, det innebär att du måste vara svensk medborgare. Anställningen förutsätter en godkänd säkerhetsprövning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Olof Johansson, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 57 03
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-05-22
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-08153/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Jordbruksverkets chefer har tidsbegränsade förordnanden med
en tillsvidareanställning som grundanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01