Erfaren samordnare och innovationscoach till Landsbygdsnätverket

Arbetsuppgifter

Tjänsten är inriktad mot att stärka samspelet mellan aktörer som främjar kunskapsutveckling och innovation i de gröna näringarna. Som samordnare verkar du för att våra medlemmar ska vara delaktiga och kunniga i att stärka både konkurrenskraft och andra hållbarhetsaspekter. Näringarna står inför nya utmaningar som kräver omställning och innovation. Nätverkets mål är därför att aktörerna inom de gröna näringarna kan knytas samman med aktörer från andra sektorer och med andra kompetenser för att utveckla nya lösningar.

Huvudfokus är att samordna och coacha för att verka för lärande och samarbete. För att främja detta samlas medlemmarna i olika former av nätverkande, bl.a. arbetsgrupper, innovationscoachande och innovationssupportande verksamhet samt internationella samarbeten och utbyten.

Rollen innebär att du:
• Identifierar, samlar och engagerar olika aktörer och intressenter.
• Är kansliets representant, samordnare och coach för olika nätverksaktiviteter inom ditt ansvarsområde och driver arbetet tillsammans med arbetsgrupper och innovationssupport.
• Deltar i internationellt arbete inom ramen för det europeiska CAP-nätverkets arbetsgrupper för AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation System) och samarbetsprojektet Modern AKIS. Även andra internationella samarbeten kan komma ifråga.
• Arbetar med EIP-Agri och innovationsstödet, tillsammans med andra funktioner på Jordbruksverket och i nätverkskansliet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är bra på att samordna och bygga och underhålla relationer. Du är självgående, drivande och strukturerad i ditt arbete.

Kunskap, förståelse och förmåga att kommunicera inom såväl akademi/forskning som rådgivning, lantbruksföretagande och andra AKIS-organisationer är av stor vikt i arbetet med att stärka samspelet. Därför söker vi dig som har lång och gedigen erfarenhet av att framgångsrikt driva och utveckla nätverk samt har ett stort nationellt och internationellt kontaktnät inom lantbruks- landsbygds-, entreprenörskaps- och innovationsforskning och inom de gröna näringarna. Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att själv driva lantbruksföretag, jobba med rådgivning, coachning, forskning, samverkan, projektledning och utveckling. Har du sedan tidigare också erfarenhet av och kunskaper om AKIS och Landsbygdsnätverkets verksamhet är det starkt meriterande.

Du som söker har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av forskning inom företagsekonomi, entreprenörskap och strategiskt ledningsarbete.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Maria Gustafsson, Kanslichef, Landsbygdsnätverket
  Mobil: +46 70 615 21 40
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-09
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-03426/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vid ansökan kan du välja att söka med eller utan konto. Oavsett hur du väljer att söka kan du fylla i ditt CV och personliga brev direkt i systemet eller bifoga filer med CV och personligt brev, du väljer själv det sätt som passar dig bäst.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25