Handläggare med kompetens inom växtgenetiska resurser och odlad mångfald

Arbetsuppgifter

Växtregelenheten ansvarar bland annat internationellt och EU-relaterat arbete inom utsäde och annat växtförökningsmaterial, växtsorter, och växtgenetiska resurser. Dessutom projektleder vi Programmet för odlad mångfald (POM). På enheten finns också frågor för ekologisk produktion och mot växtskadegörare. Tillsammans är vi 19 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att leda Programmet för odlad mångfald (POM) genom att samordna och följa upp de insatser som görs på SLU och hos andra aktörer. Du kan också initiera aktiviteter inom programmet och där delta som Jordbruksverkets representant. Det kan även bli aktuellt att medverka i andra myndighetsuppdrag som är relevanta för POM.

Programmet för odlad mångfald är en del av Sveriges uppdrag utifrån konventionen för biologisk mångfald och du arbetar också som Sveriges representant i växtgenetiska frågor internationellt, regionalt och inom EU. Det innebär att ta fram underlag för svenska ståndpunkter i samarbete med Näringsdepartementet, delta och förhandla i möten och rapportera resultat.
Du kan också få arbetsuppgifter kopplade till teamets arbete med utsäde och växtsortfrågor.

Tjänsten innebär resor, främst inom EU.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska, och som är relationsskapande samtidigt som du är självgående och har förmåga att tänka brett och strategiskt.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom naturvetenskap och flera års erfarenhet av arbete med växtgenetiska resurser. Om du har erfarenhet av projektledning och förhandling samt internationellt samarbete är det meriterande.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Carin Bunnvik, Enhetschef
  Mobil: 036-15 50 58
 • Jens Weibull, Handläggare odlad mångfald
  Mobil: 036-15 58 64
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93
 • Adrian Vallin, Facklig representant för SACO
  Mobil: 036-15 52 07

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-05-02
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-06343/2023

Placeringsort är Jönköping, Landskrona eller Uppsala. Det finns möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.
Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas.
Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01