Handläggare till jordbrukarstödsenheten

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en handläggare för djurvälfärdsersättningarna för får, kor och suggor och miljöersättningen för hotade husdjursraser. Som handläggare av dessa ersättningar är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:
• Hantera ärenden från det att ansökan kommer in till dess att vi fattar beslut i ärendet
• Ha kontakt med lantbrukare, länsstyrelser och lantrasföreningar
• Medverka vid uppdateringar av mallar, rutinbeskrivningar och stödjande dokument.

Vi hjälps år på enheten och det kan förekomma andra arbetsuppgifter som är inom enhetens ansvarsområde. Det är ett varierande arbete och det innebär mycket kontakter med andra enheter inom Jordbruksverket samt handläggare på länsstyrelserna.

Jordbrukarstödsenheten har ansvar för att utveckla handläggningsprocessen med tillhörande systemutveckling och rutiner för jordbrukarstöden. Det innebär att vi arbetar med samtliga jordbrukarstöd till Sveriges lantbrukare. Enheten ansvarar också för att handlägga och besluta ersättningar till ett värde av ungefär 500 miljoner, utöver de drygt 10 miljarder som vi verkställer via länsstyrelsernas beslut. Vi arbetar processorienterat, vilket innebär att du hos oss får möjlighet att vara med hela vägen från start till mål i olika frågor. På enheten arbetar 30 personer tillsammans med en enhetschef och en biträdande enhetschef.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som självgående, ansvarstagande och flexibel. Du är en lagspelare som hjälper till där det behövs och trivs i samarbete med andra. Du visar på omdöme i olika sammanhang och är tillmötesgående och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du har en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt en god förmåga att på ett tydligt och förståeligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning och/eller EU:s jordbrukarstöd sen tidigare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Erica Persson, Enhetschef
  Telefon: 036-15 60 64
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93
 • Mats Alstrand, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 63 24

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av EU-stöd till jordbruk och landsbygd och har det övergripande ansvaret för att göra processen så enkel som möjligt för företagarna. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi en ny medarbetare till jordbrukarstödsenheten på jordbrukarstödssektionen.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-16
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02925/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25