Handläggare till utsädesenheten

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara handläggare inom vårt certifieringsteam. Det innebär bl.a. att du självständigt eller tillsammans med dina kollegor planerar och utför arbetsuppgifter inom certifieringen av fröburet utsäde och potatis men även andra utsädesrelaterade frågor. I tjänsten kombineras handläggning, uppgifter i fält, administration och kvalitetsarbete. Fördelningen kan variera under olika perioder och år.

Kvalitetsutveckling utifrån uppdrag, målgrupp och verksamhetens budgetramar är viktiga byggstenar i vårt arbete. Vi jobbar intensivt med processutveckling och digitalisering. Du förväntas initiera och utföra förbättringar samt utvärdera deras efterlevnad. Du kommer att ta ansvar för ett effektivt arbetsflöde samt för att arbetsmetoder och ärenden är väldokumenterade och spårbara. Detta ingår i vårt serviceåtagande om tillgänglighet, tillförlitlig samt lättillgänglig information, gott bemötande, korta leveranstider och ett aktivt förenklingsarbete.

Tjänsten innebär mycket kontakter med utsädesbranschen. Kontakter med journalister kan också vara aktuella.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området, gärna växtbiologi eller en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet inom utsädesområdet samt av statistiska beräkningar och sammanställningar.
Tjänsten förutsätter god datorvana i Officepaketet, särskilt Excell, goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Vem du är spelar roll. Rollen ställer höga krav på god förmåga att samarbeta och samordna. Du ska vara tydlig i din kommunikation och kan skapa engagemang hos andra. Du tycker om ett varierande arbete och har förmågan att arbeta med problemlösningar och utveckling av arbetssätt. Som person är du positiv, drivande, noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag. Arbetsbelastning kan vara säsongsbetonad och det är därför viktigt att du kan behålla fokus på rätt saker och vara stabil under stressiga perioder.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sanja Manduric, Enhetschef utsädesenheten
  Telefon: 036-15 84 26
  E-post: sanja.manduric@jordbruksverket.se
 • Heidi Mägi, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 61 32
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med regler, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av åtta enheter med cirka 190 medarbetare varav 130 medarbetare är regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Utsädesenheten arbetar för konkurrenskraftigt och hållbart svenskt lantbruk genom att främja odling och användning av högkvalitativt utsäde. Vi tillhandahåller kompetensbaserad och rättssäker utsädescertifiering, baserad på olika kvalitetskontroller. Övergripande mål för oss är att vi håller god kvalitet inom vårt uppdrag, att våra kunder känner sig trygga och nöjda med våra leveranser och att våra medarbetare känner sig motiverade och säkra i sin yrkesroll.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-05-16
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-08190/2023

Placeringsort är Landskrona. Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01