HR-strateg med fokus på ledarskap och strategier för det nya arbetslivet

Arbetsuppgifter

Vill du jobba med HR i framkant på en utvecklingsinriktad myndighet?

Med utgångspunkt i Jordbruksverkets strategi och kultur skapar vi på HR-enheten trygghet och utveckling för chefer och medarbetare. Med hög kompetens inom HR, god kunskap om verksamheten och ett proaktivt och teambaserat förhållningssätt bidrar vi aktivt till att Jordbruksverket når uppsatta mål och är en attraktiv arbetsgivare.

Vi söker dig som vill driva strategiska HR-frågor med fokus på kultur, ledarskap och kompetensförsörjning samt leda arbetet med att skapa de bästa förutsättningarna för Det nya arbetslivet för våra medarbetare. Ditt arbete bygger på nära samarbete och samverkan med bland andra HR-chefen, dina kollegor på enheten och högsta ledningen för att utveckla Jordbruksverket som en modern och attraktiv arbetsgivare.

En stor del av arbetet består av att driva utveckling, vilket innebär omvärldsbevakning, leda eller delta i projekt, arbetsgrupper och nätverk. I ditt uppdrag ingår att utveckla verktyg och processer men också att själv leda insatser i form av tex utbildning eller workshops inom dina områden. Din roll kommer ha ett tydligt strategiskt fokus men kan också ha inslag av mer operativa arbetsuppgifter vid behov. Hos oss får du arbeta både brett och djupt i en organisation och med en ledning som förstår värdet av HR och sätter det högt på agendan.

Kvalifikationer

Med dig till oss har du erfarenhet att driva utvecklingsarbete på en strategisk nivå i en större organisation. Du har tidigare arbetat med HR-processer inom ledarskap och kultur och har ett genuint intresse för att arbeta med organisationsutveckling. Du har en högskoleutbildning inom HR eller annat likvärdigt område och flera års relevant arbetslivserfarenhet.

Vi söker dig som har förmågan att sammanfatta komplex omvärldsinformation till tydliga strategier men också handlingskraft att se till att strategierna förverkligas och leder till verklig förändring till nytta för verksamheten. Självklart leder du dig själv och ditt eget arbete framåt men du ser också styrkan i att lyssna in och samarbeta för att nå framgång och har lätt att bygga nätverk och skapa förtroenden. Du är trygg i din kommunikativa förmåga och kan tydligt och pedagogiskt förmedla ditt budskap.

Varmt välkommen till en enhet där vi lär av varandra och vill se effekten av våra insatser!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anna Coreback, Avdelningschef
  Telefon: 036-15 58 52
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Annelie Toll, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 59 07

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-11
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04653/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29