Integrationsutvecklare

Arbetsuppgifter

Som utvecklare i vårt integrationsteam ansvarar du tillsammans med teamet för att utveckla och förvalta de integrationer som hanteras i vår integrationsplattform, samt några av de systemlösningar som är gemensamma för Jordbruksverket. Utöver programmering kommer du i det dagliga arbetet att delta i analys och nedbrytning tillsammans med kravställare och planering tillsammans med teamet samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete lite bättre.

Teamet har ett agilt förhållningssätt och varje medarbetare har ett stort ansvar för sitt eget arbete och teamets utveckling.
I teamet arbetar vi främst med Java, Jakarta EE 8 & 10 och Camel 3. Vi är i ett generationsskifte där vi arbetar med att lyfta integrationsplattformen till Jakarta EE 10, Camel 4 och ActiveMQ Artemis.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, har en helhetssyn och tänker långsiktigt. Du är nyfiken på nya tekniker och trivs att arbeta i team mot gemensamma mål.

Du som söker har en akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av integrationer/integrationsplattformar, OpenAPI, JSON, XML/XSD och JMS. Du ska även ha erfarenhet av Jakarta EE 10, Maven och Git.

Du är van att jobba med agila metoder (Scrum eller Kanban). Det är meriterande om du har erfarenhet av Nexus, Wildfly (version 27+), Quarkus, GitLab, Camel och Artemis. Meriterande är även erfarenhet av testdriven utveckling, arbete med regressionstester och enhetstester där vi använder JUnit som ramverk.

Har du även erfarenhet av att förbättra byggpipelines, säkerställa systemkonsistens övermiljöer och en vana av att använda versionhanteringssystem för att följa upp ändringar, lösa konflikter och säkerställa kodbasintegritet är detta meriterande.

Som person tror vi att du är analytisk och kvalitetsmedveten samt har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmågan och din inställning till teamarbete. Rollen innebär ett stort personligt ansvar där det krävs initiativförmåga och kompetens att på egen hand driva arbetet framåt.

Vårt arbetsspråk är svenska och du behöver behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Efter överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs
Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Jordbruksverket erbjuder en modern och händelserik utvecklingsavdelning där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden. Vi prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och värdesätter engagemang och kreativitet.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-11-22
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-18937/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-12-01