Lösningsarkitekt

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden?
Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Vi söker nu en Lösningsarkitekt till IT-arkitekturenheten. Jordbruksverket står inför ett stort utvecklingsarbete i flertalet av våra system utvecklade på vår utvecklingsplattform för egenutvecklade system (JUP=Jordbruksverkets Utvecklings Plattform) som bygger på öppen källkod. Vi har behov av att stabilisera befintliga system, genomföra förändringar i systemarkitekturen för att framtidssäkra våra lösningar samt skapa förutsättningar för att effektivt kunna genomföra pågående och kommande nyutvecklingsarbete. En stor del av nyutvecklingen avser design av ny handläggningsplattform. Om du är rätt person kommer det finnas stora möjligheter att påverka arkitekturen för den nya plattformen. Det är ett stort och spännande arbete som kommer att påverka stora delar av den svenska jordbrukssektorn.

I rollen som Lösningsarkitekt kommer du att arbeta i gränslandet mellan systemutveckling och kärnverksamhet. Verksamhetsprocesserna och regelverken för de olika jordbrukarstöden är komplexa och omfattande och flera system har många beroenden. Som arkitekt förväntas du ha helhetssynen över såväl processerna, IT-systemen som stödjer den tekniska arkitekturen och lösningsmönster både inom enskilda system och mellan systemen.

Du har löpande kontakt och en aktiv dialog med bland annat kravanalytiker, verksamhetsexperter, systemförvaltare och chefer för att fånga behovsbilden samt andra IT-arkitekter och systemutvecklare för att realisera lösningarna med de förutsättningar som finns. I rollen som Lösningsarkitekt kommer du att arbeta strategiskt och vara med och påverka inriktning i arkitekturen. Rollen är också en del av arkitekturgruppen som är huvudansvarig för Jordbruksverkets arkitektur.

Kvalifikationer

Rollen är komplex, med många kontaktytor och olika perspektiv som behöver vägas mot varandra. För att lyckas är det en förutsättning att du har en god förståelse för systemutvecklingsprocessen och erfarenhet av egenutvecklade system. Du behöver ha en bred mjukvarubakgrund och stå på en stabil teknisk bas men också ett intresse för och erfarenhet av att jobba med arkitekturfrågor i en verksamhetsnära roll med till exempel behovsanalys, kravställning och arkitekturanalyser.

Vi ser gärna att du har en gedigen utvecklingsbakgrund med bred erfarenhet av egenutvecklade system. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att arbeta med modellering av system och domändriven design av mjukvara. Tidigare erfarenheter av IT-arkitekturarbete är meriterande.

För att lyckas och trivas behöver du känna dig bekväm i en roll där du har ett brett spektra av kontakter med olika roller i systemutvecklingsprocessen. Du behöver ha en god förmåga att se helheten och kunna hantera komplexa problemställningar där många olika perspektiv, mål och prioriteringar kan behöva vägas samman och där kompromisser ibland är nödvändiga för att komma framåt. Du är en social och driven person med god förmåga att självständigt driva dina ansvarsområden framåt i samarbete och samverkan med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Efter överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Patrik Gräser, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 59 53

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-02-02
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00669/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-23