Medarbetare med intresse för växtodling till fält- och labbverksamhet

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega som vill jobba med att hjälpa och stödja våra rådgivare med diagnos och analys av svampar och insekter i jordbruksgrödor. Arbetet utförs på det mindre labbet, som finns i Kalmarkontorets lokaler, men under växtodlingssäsongen även direkt i fält. Fältarbetet är till största delen förlagt till Kalmartrakten och Öland. Även en del administrativt arbete förekommer.

Du kommer främst att samarbeta med kollegor på kontoret i Kalmar men även med andra regionala växtskyddscentraler och ta fram underlag för en hållbar och integrerad användning av kemiska bekämpningsmedel.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
• Diagnos av växtskadegörare, främst insekter.
• Sammanställa och analysera resultat.
• Delta i fältarbete inom prognos- och varningsverksamheten under säsong.
• Ansvara för laboratoriets utrustning och material.
• Samarbeta med andra växtskyddscentraler med provtagning och analys.

På rådgivningsenheten arbetar vi i team och hjälps åt med de uppgifter som behöver utföras. Det innebär att du också kan få möjlighet att arbeta med andra uppgifter inom växtskyddsområdet på enheten. Du bör därför kunna hantera ett flexibelt arbetssätt och kunna anpassa dig till ändrade arbetsuppgifter utifrån nya prioriteringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse och kunskap om växtodling antingen från utbildning eller genom erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av diagnostiskt arbete med mikroskop och sterolupp. Vi ser gärna att du har vana med att dokumentera, bedöma och sammanställa resultat.

I denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig med god analysförmåga och som har lätt för att samarbeta. Arbetet kräver att det utförs på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Arbetsbelastningen varierar under året vilket kräver flexibilitet och intresse att utföra andra arbetsuppgifter inom enheten under lågsäsong.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
I jobbet ingår en del resor och körkort är ett krav för tjänsten.
Denna tjänst är tidsbegränsad till 2023-12-31 med chans till förlängning. Tjänstens omfattning är deltid 60%.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anders Arvidsson, Stf. enhetschef rådgivningsenheten
  Telefon: 036-15 85 16

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-02-17
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01677/2023

Placeringsort är Kalmar med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29