Nu söker vi projektassistenter till statistikenheten - sommarjobb

Arbetsuppgifter

I år ska samtliga medlemsstater i EU genomföra en statistisk undersökning av strukturen i jordbruket. I Sverige är det statistikenheten på Jordbruksverket som genomför undersökningen. Vi kommer därför att skicka ut enkäter med frågor till samtliga jordbruksföretag i slutet av maj.

Vi söker nu totalt 9 personer som är intresserade av att arbeta med undersökningen:
15 maj - 15 december
12 juni - 11 augusti
15 maj - 11 augusti

Till stor del kommer arbetet att innebära insamling och kvalitetsgranskning av uppgifter från jordbruksföretagare. Du kommer att arbeta med att registrera, sortera, skanna, verifiera och kontrollera inkomna blanketter. Du kommer ha direkt kontakt med jordbrukare över telefon dels för att svara på frågor dels för att intervjua de som inte svarat på enkäten. Under augusti är arbetet framförallt koncentrerat till telefonintervjuer. Arbetstiden under anställningen kommer en till två dagar i veckan att vara förlagd mellan kl. 12.00 och 20.30. Resterande dagar arbetar du 08.00-16.30. Arbetet utförs på plats på huvudkontoret i Jönköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst gymnasieexamen och gärna med kunskap om jordbruk eller statistik. Vi värdesätter erfarenhet av arbete med kundservice/telefonsupport, datainsamling och statistiska undersökningar samt vana av att arbeta med siffror i Excel och andra IT-system. Till de tjänster som ska pågå till december är det även meriterande om du har några års erfarenhet av arbete med administrativa uppgifter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor! Vi söker dig som har förmågan att arbeta systematiskt och engagerat under hela undersökningen. Du behöver vara noggrann och kunna följa riktlinjer och beslut. Du gillar att samarbeta med andra och bidrar aktivt till ett bra arbetsklimat. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med olika jordbrukare är det viktigt att du har förmågan att vara uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Arbetstid: Schema
  • Tillträde: Start i mitten av maj respektive juni.
  • Antal platser: 9

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-02-26
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01337/2023

Placeringsort är Jönköping.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22