Rådgivare till utsädesenheten

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med kompetenshöjande åtgärder som stödjer utsädesaktörer i arbetet med att öka produktionsvolymer och kvalitet, stärka konkurrenskraft, bidra till ökad produktionshållbarhet och minska Sveriges sårbarhet vid eventuell kris. I tjänsten kombineras fortbildningsaktiviteter som att organisera/hålla eller delta i relevanta mässor, kurser och konferenser, ta fram informationsmaterial och spinna vidare inom vårt systematiska kvalitetsarbete. Ett ämne kan vara att följa upp och informera om utsädesburna skadegörare, besvärliga ogräs och hantering av betningsmedel. Du kommer också att samla, sammanställa och analysera utsädesstatistik. I tjänsten ingår även omvärldsbevakning, metodutveckling, internationellt samarbete och implementering av nya regler, mm. Fördelningen mellan olika uppgifter kan variera under olika perioder och år.

Kvalitetsutveckling utifrån uppdrag, målgrupp och verksamhetens budgetramar är viktiga byggstenar i vårt arbete. Vi jobbar intensivt med processutveckling och digitalisering. Du förväntas initiera och utföra förbättringar samt utvärdera deras efterlevnad. Ett effektivt arbetsflöde samt att arbetsmetoder och ärenden är väldokumenterade och spårbara är en viktig del av vårt arbete. Detta ingår i vårt serviceåtagande om tillgänglighet, tillförlitlig samt lättillgänglig information, gott bemötande, korta leveranstider och ett aktivt förenklingsarbete.

Tjänsten innebär mycket kontakter med utsädesbranschen och även kontakter med journalister.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området, gärna inriktad på växtodling under nordiska förhållanden. Erfarenhet av rådgivning, forskning eller fältnära försöksverksamhet är meriterande.

I jobbet ingår resor och B-körkort är ett krav för tjänsten.

Tjänsten förutsätter god datorvana i Officepaketet, goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Rollen ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och kommunikation. Våra kunder förväntar sig ett professionellt bemötande och sätter kompetens och resultat främst. Arbetet är självständigt men en stor del bygger på samarbete med kollegor inom enheten och även andra rådgivare på avdelningen. Du ska organisera, utföra och slutföra ditt arbete inom deadlines, ha lätt att samarbeta och skapa engagemang hos andra. Om du också är positiv och tycker om ett varierande arbete med problemlösningar och utveckling av arbetssätt, då är du rätt person för jobbet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sanja Manduric, Enhetschef utsädesenheten
  Telefon: 036-15 84 26
  E-post: sanja.manduric@jordbruksverket.se
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40
 • Heidi Mägi, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 61 32

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med regler, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av åtta enheter med cirka 190 medarbetare varav 130 medarbetare är regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Utsädesenheten arbetar för konkurrenskraftigt och hållbart svenskt lantbruk genom att främja odling och användning av högkvalitativt utsäde. Vi tillhandahåller kompetensbaserad och rättssäker utsädescertifiering, baserad på olika kvalitetskontroller. Övergripande mål för oss är att vi håller god kvalitet inom vårt uppdrag, att våra kunder känner sig trygga och nöjda med våra leveranser och att våra medarbetare känner sig motiverade och säkra i sin yrkesroll.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-06-09
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-09035/2023

Placeringsort är Landskrona. Möjlighet finns att teckna överenskommelse om distansarbete, viss del av arbetstiden.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-05