Samordnare med fokus på rutiner inom jordbrukarstödsprocessen

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu två rutinsamordnare till Jordbruksverket. Som rutinsamordnare ansvarar du för att samordna framtagandet och förvaltningen av samtliga rutiner kopplat till EU:s jordbrukarstöd. Det innebär att dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:
• Tillsammans med berörd verksamhet ta fram förslag på ändringar och stämma av dem med bland annat jurister och användare av rutinbeskrivningarna
• Skicka rutinbeskrivningarna på samråd samt ta hand om synpunkterna efter samrådet
• Arbeta för en samstämmighet mellan rutinbeskrivningarna, både textmässigt och formatmässigt
• Hålla systemet med rutinbeskrivningar och tillhörande stödjande dokument uppdaterat.

Vi hjälps år på enheten och det kan förekomma andra arbetsuppgifter som är inom enhetens ansvarsområde. Det är ett varierande arbete och det innebär mycket kontakter med andra enheter inom Jordbruksverket samt handläggare på länsstyrelserna.

Jordbrukarstödsenheten har ansvar för att utveckla handläggningsprocessen med tillhörande systemutveckling och rutiner för jordbrukarstöden. Det innebär att vi arbetar med samtliga jordbrukarstöd till Sveriges lantbrukare. Enheten ansvarar också för att handlägga och besluta ersättningar till ett värde av ungefär 500 miljoner, utöver de drygt 10 miljarder som vi verkställer via länsstyrelsernas beslut. Vi arbetar processorienterat, vilket innebär att du hos oss får möjlighet att vara med hela vägen från start till mål i olika frågor. På enheten arbetar 30 personer tillsammans med en enhetschef och en biträdande enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• God förmåga att på ett tydligt och förståeligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:
• Van användare av administrativa system
• Kunskap om jordbrukarstöd och/eller jordbrukarstödsprocessen

Du är en person som tar ansvar för din uppgift och har en god samarbetsförmåga då tjänsten är beroende av samarbete med andra i verksamheten. Du trivs med att samordna olika informationskällor och att ha många kontaktytor för att komma framåt i ditt arbete. Du ser nya lösningar och tar egna initiativ för att uppnå uppsatta mål. Då arbetet i stor mån handlar om att ta fram skriftliga dokument kräver det att du är bekväm med att kommunicera i skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 2

Kontaktpersoner

 • Erica Persson, Enhetschef jordbrukarstödsenheten
  Mobil: 070-510 19 07
  Telefon: 036-15 60 64
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93
 • Mats Alstrand, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 63 24

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av EU-stöd till jordbruk och landsbygd och har det övergripande ansvaret för att göra processen så enkel som möjligt för företagarna. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi nya medarbetare till jordbrukarstödsenheten på jordbrukarstödssektionen.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-08
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02924/2023

Placeringsort är i första hand Jönköping men placering på något av våra andra kontor kan diskuteras. Det finns möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29