Samordnare till jordbrukarstödsenheten

Arbetsuppgifter

Har du förmåga att lyfta blicken och se hur saker hänger ihop och samtidigt förmåga att hantera komplicerade detaljer och beroenden? Har du kunskap om lantbrukets förutsättningar och tycker det är viktigt med ett livskraftigt jordbruk i Sverige? Då kan du vara en av våra nya kollegor!

Som samordnare på jordbrukarstödsenheten kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att:
• kravställa och testa IT-system för handläggning och uppföljning
• delta i utredningar och uppdrag
• ta fram underlag, rutiner och andra stödjande dokument samt stödja länsstyrelserna exempelvis genom att svara på frågor
• delta i revisioner som genomförs av Ekonomistyrningsverket, Revisionsrätten och EU-kommissionen.

Vi hjälps åt på enheten och det kan förekomma andra arbetsuppgifter som är inom enhetens ansvarsområde. Det är ett varierande arbete och innebär mycket kontakter med andra enheter inom Jordbruksverket, länsstyrelser och våra kunder.

Jordbrukarstödsenheten har ansvar för att utveckla handläggningsprocessen med tillhörande systemutveckling och rutiner för jordbrukarstöden. Det innebär att vi arbetar med alla jordbrukarstöd till Sveriges lantbrukare. Enheten ansvarar också för att handlägga och besluta ersättningar till ett värde av ungefär 500 miljoner, utöver de drygt 10 miljarder som vi verkställer via länsstyrelsernas beslut. Vi arbetar processorienterat, vilket innebär att du hos oss får möjlighet att vara med hela vägen från start till mål i olika frågor. På enheten arbetar 30 personer tillsammans med en enhetschef och en biträdande enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som både självständigt och i samarbete med andra driver och tar ansvar för din uppgift genom att analysera, initiera och utveckla arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara bra på att kommunicera muntligt och skriftligt. Du behöver vara en stabil person som behåller lugnet även vid stressiga situationer och har möjlighet att tänka om och anpassa dig efter nya förutsättningar vid behov. Du visar omdöme genom korrekta avvägningar och prioriteringar där du väger samman olika typer av information och hänsynstaganden. De personliga förmågorna är avgörande för att du ska lyckas och trivas i arbetet, därför lägger vi särskilt stor vikt vid dessa.

Du har för tjänsten en relevant högskoleexamen, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Det kan till exempel vara erfarenhet från annan myndighet eller praktisk erfarenhet från lantbruket.

Det är meriterande med erfarenhet av/kunskap inom något av följande områden:
• Utvecklingsarbete inom IT-utveckling
• Lantbrukets villkor och förutsättningar
• Jordbrukarstöd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 3

Kontaktpersoner

 • Erica Persson, Enhetschef jordbrukarstödsenheten
  Mobil: 070-510 19 07
  Telefon: 036-15 60 64

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av EU-stöd till jordbruk och landsbygd och har det övergripande ansvaret för att göra processen så enkel som möjligt för företagarna. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi nya medarbetare till jordbrukarstödsenheten på jordbrukarstödssektionen.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-06
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-02923/2023

Placeringsort är i första hand Jönköping men placering på något av våra andra kontor kan diskuteras. Det finns möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29