Systemförvaltare till redovisnings- och förvaltningsenheten

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett jobb där du fyller en viktig roll i att säkerställa att våra IT-system utvecklas och fungerar väl och på så sätt bidra till en levande och konkurrenskraftig landsbygd?
På Jordbruksverket egenutvecklar vi många system och som systemförvaltare hos oss arbetar du nära både verksamhetsexperter och systemutveckling och fungerar som en brygga mellan verksamheten och IT. Du har ett stort ansvar kopplat till våra viktigaste IT-system. Vi arbetar tillsammans med support, förvaltning, kravarbete och testarbete av IT-system.

Du kommer att arbeta med kravställning av ett nytt IT-system men även med årliga förvaltningsuppgifter. I systemförvaltarrollen ingår även arbete med tester i systemen inför driftsättning av olika utvecklingsinitiativ. Uppgifter som kan förekomma kopplat till kravarbete är att planera och genomföra workshops med verksamheten, definiera användningsfall och domänmodell, skriva acceptanskriterier samt dokumentera.

Arbetet är omväxlande och du behöver vara flexibel och tycka om att befinna dig i en föränderlig organisation där det stundtals uppkommer snabba beslut att förhålla sig till. Du arbetar efter deadlines i form av exempelvis driftsättningar som sker månadsvis. Vi har ett leant arbetssätt, jobbar både individuellt och teambaserat och tar ett gemensamt ansvar för att lösa våra arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta tillsammans med andra systemförvaltare, ett utvecklingsteam och en UX-designer samt med berörda verksamheter inom Jordbruksverket. Kravställningen sker mot programmeringsspråken Oracle/PL SQL och JAVA/Angular.

Teamet som du kommer att tillhöra är väl sammansvetsat med många olika kompetenser. Vi utvecklar och förbättrar hela tiden våra arbetssätt, för en god arbetsmiljö och för att jobba effektivt och rättssäkert.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse och stor kunskap om IT, antingen från eftergymnasial utbildning inom IT-området eller genom arbetslivserfarenhet från liknande arbete som vi bedömer likvärdig. Eftersom vi använder svenska som arbetsspråk behöver du kunna tala och skriva svenska obehindrat.

Att samarbeta, vara drivande och kundfokuserad samt ha en positiv attityd är en självklarhet för dig. Du har en god analysförmåga, blir snabbt självgående och har förmågan att göra egna prioriteringar samtidigt som du är duktig på att kommunicera och inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor. För att du ska trivas och passa in hos oss är det viktigt att du har aktuell erfarenhet och intresse av att fördjupa dig i den roll vi efterfrågar. Vi har specialiserade roller men ser samarbete inom teamet som a och o för att lösa den gemensamma uppgiften. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Viktoria Hjorth, Enhetschef
  Mobil: 0705-22 30 81
  Telefon: 036-15 59 97
 • Kelesh Hussein, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 52 77
 • Liv Spellerberg, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 59 89

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Anställningen är placerad på redovisnings- och förvaltningsenheten på EU-stödsavdelningen som består av totalt 19 medarbetare. På enheten arbetar för närvarande 5 personer med systemförvaltning av olika system. Utöver arbetet med systemförvaltning ansvarar enheten för att verkställa utbetalningar av olika stöd samt med samordning av olika rapporteringar till EU-kommissionen och Regeringskansliet.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-11
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-05177/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-05-18