Systemutvecklare med erfarenhet

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta på en modern och händelserik utvecklingsavdelning där symbios mellan myndighet och agilt arbetssätt är en nyckelfaktor? Vi prioriterar medarbetarnas välmående, utveckling och värdesätter engagemang samt kreativitet.

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar samt drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med att se till att våra medarbetare trivs på jobbet och kan utvecklas med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstid och upp till 35 semesterdagar. Vi erbjuder också en flexibel arbetstid samt möjligheten att jobba stora del av tid på distans.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, bland annat för att vi ska öka vår produktion av svensk mat och därmed också minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar med en minskad antibiotikaresistens och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Du kommer ingå i ett av våra utvecklingsteam. Vi står inför ett spännande teknikskifte där vi utvecklar nya system inom flera verksamhetsområden och här finns stora möjligheter att påverka för kompetenta och erfarna javautvecklare.

Vi utvecklar bland annat ett nytt system för uppföljning av jordbruksmarker där vi med hjälp av satellitbilder och maskininlärning identifierar aktiviteter på våra marker. Alla våra team arbetar agilt och vi vill att våra medarbetare kontinuerligt ska utveckla både sig själva och teamet och ta stort ansvar för sitt arbete.

Arbetsuppgifterna består av implementation i våra egenutvecklade system. Utöver programmering deltar du i analys och nedbrytning av krav, systemdesign, sprintplanering tillsammans med teamet samt regelbundna retrospektiv för att ständigt göra vårt arbete lite bättre.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är engagerad, har en helhetssyn och tänker långsiktigt. Du är nyfiken på nya tekniker och trivs att arbeta i team mot gemensamma mål. Som person värdesätter vi att du är analytisk med förmågan att bryta ner komplexa frågor, se samband och förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Vi lägger stor vikt vid samarbete och det är teamets resultat som är viktigast.

Du har några års erfarenhet och mycket god kompetens inom Java samt Java EE som plattform och vi ser gärna att du har en agil värdegrund. Vårt arbetsspråk är svenska och du behöver behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Meriterande erfarenheter är Git, Wildfly, Rest, Hibernate, SQL, Docker, Kubernetes, Angular och TDD. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning men det är inte ett formellt krav.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Efter överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Johan Möller, Enhetschef
  Telefon: 036-155175
 • Patrik Gräser, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 59 53
 • Mikael Bengtsson, Enhetschef
  Telefon: 036-15 58 45

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-05-08
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-07240/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01