Testare

Arbetsuppgifter

Som systemtestare har du i det dagliga arbetet ett nära samarbete med kravanalytiker, utvecklare, tekniskt leveransansvariga och acceptanstestare. Du har en central roll i att kvalitetssäkra utvecklingsleveranser och säkerställa en god förvaltningsbarhet och driftbarhet. I rollen ingår även utveckling av processer och verktyg kopplat till test.
Vi jobbar teambaserat i utvecklingsteam utifrån ett agilt arbetssätt.

Många av våra integrationstester och systemtester kräver att du kan använda utvecklingsverktyg samt samarbeta med programmerare och tekniker. Förståelse för verksamheten och kontakt med verksamhetsexperter och slutanvändare är också en viktig del av arbetet.

Dagliga arbetsuppgifter kan bestå av att:
• stötta utvecklare i design och utveckling av testramverk,
• automatisera testmiljöer och systemtester,
• koordinera och samordna tester på våra applikationer,
• ta fram testfall och förbereda testdata,
• utföra konstruktionsnära tester - både funktionella och icke-funktionella,
• analysera och bedöma tester och testresultat,
• felsöka och göra analyser av defekter och rapportera fel,
• stötta verksamhet vid acceptanstest.

Vi använder oss bland annat av tekniker såsom API-testning med Postman, SQL, Docker, Cucumber, Cypress, Selenium och FitNesse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet från liknande arbete. Du har erfarenhet inom testområdet såsom erfarenhet av felsökning och att läsa och förstå felloggar, att skriva databasfrågor och använda dig av databasverktyg. Vidare har du erfarenhet av att identifiera, skriva och genomföra testfall och att genomföra regressions-, integrations-, system- och acceptanstester.

Det är meriterande om du har erfarenhet av agila arbetsmetoder som continuous integration & delivery samt komplexa testmiljöer och system. Erfarenhet av testautomation och testdriven utveckling är även det meriterande. Erfarenhet av arbete i statlig myndighet kan ses som meriterande.

Våra plattformar är komplexa och applikationerna beroende av varandra vilket innebär att du behöver ha en god analytisk förmåga. Vi ser att du har god kommunikationsförmåga och god förmåga att samarbeta med flera olika roller och kompetenser. Du är självgående i din arbetsroll och gör riskbedömningar och prioriteringar mellan ambitionsnivå och leverans. Vi ser med fördel att du är flexibel och kan hantera snabba förändringar och prioritera om ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och skrift.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Efter överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Patrik Gräser, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 59 53
 • Johan Möller, Enhetschef
  Telefon: 036-155175

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På vår utveckling- och digitaliseringsavdelning är vi totalt cirka 240 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support.

Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-05-15
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6.-083987/2023

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01