Trainee Systemutveckling

Arbetsuppgifter

Är du en av våra nya stjärnor inom systemutveckling? Sök vårt populära traineeprogram!

För tionde året i rad startar Jordbruksverket upp sitt populära traineeprogram. Vi söker dig som vill vara med och skapa samhällsnytta och utvecklas tillsammans med oss.

Är du i början av din karriär som systemutvecklare och vill bygga den erfarenhet som behövs? Vi erbjuder dig nu en unik möjlighet att skapa en stabil och bred erfarenhetsbas och komma in och utvecklas i rollen som systemutvecklare. Vårt traineeprogram är väl genomarbetat och slutmålet är att du ska få en tillsvidareanställning som systemutvecklare hos oss.

I programmet varvar vi lärarledd utbildning med fokus på Java, TypeScript och projektarbete med självstudier och praktik i våra utvecklingsteam. Allt sker i en spännande och händelserik miljö. Här får du gott om utmaningar, men också en hjärtlig och kollegial gemenskap och teamkänsla. Du får en egen dedikerad handledare och har även nära kontakt med tidigare års traineer som fungerar som en faddergrupp genom hela traineeperioden

Kvalifikationer

För att kvalificera dig behöver du ha en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier som inte är äldre än tre år, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling, systemarkitektur eller interaktionsdesign eller vad vi bedömer som likvärdigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift.

För att trivas i rollen är det viktigt att du:

• trivs med teamarbete och att samverka med andra människor.
• gillar att arbeta med komplexa frågor och kan analysera informationsflöden, se samband och mönster.
• är nyfiken och har förmågan att på ett strukturerat sätt driva ditt arbete framåt.
• kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att informationen har nått fram.

Vid fortsatt anställning efter traineeprogrammet blir du systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam med en bra löneutveckling i en särskilt framtagen lönemodell för traineer och goda möjligheter till kompetensutveckling.

Några röster om traineeprogrammet:

"Jordbruksverkets traineeprogram har varit en spektakulär start på min utvecklarkarriär. Jag har lärt mig otroligt mycket tack vare det underbara samarbetet kollegor sinsemellan och de fantastiska föreläsningarna vi fått. Goa arbetskamrater, otroligt fin miljö och riktigt gott kaffe!" Hampus, nuvarande trainee

"På traineeprogrammet är du väl omhändertagen från dagen du börjar. Du får träffa nyckelpersoner, gå kurser och gå på praktik där du applicerar allt du lärt dig under studietiden. Detta gav mig en perfekt miljö att utvecklas i och en riktigt bra start på karriären!" Vanessa, Systemutvecklare och tidigare trainee

Om vi bedömer din profil som en av de mest intressanta kommer du att bjudas in till någon av våra rekryteringsdagar som genomförs 11,12 och 14 april. Då kommer vi att genomföra ett antal urvalsmoment för att säkerställa att vi är rätt för varandra.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: 2023-09-01
 • Antal platser: 6

Kontaktpersoner

 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Anna Carlsson, Uppdragsledare
  Telefon: 036-15 64 52
  E-post: anna.carlsson@jordbruksverket.se
 • Patrik Gräser, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 59 53

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden utgör grunden i arbetssättet? Är det viktigt för dig med en arbetsgivare som värdesätter engagemang och kreativitet?

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare och vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet. Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss. Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa semesterförmåner samt friskvårdsbidrag och friskvårdstid med mera. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid och möjlighet att jobba på distans.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-13
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01781/2023

Placeringsort är Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25