Utsädeskontrollant till Mellansverige med placering i Skara

Arbetsuppgifter

Som kontrollant på utsädesenheten jobbar du huvudsakligen med provtagningar, inventeringar och kvalitetskontroller. Provtagningar utförs på utsädesanläggningar av fröburna växtslag och potatis. Inventeringar genomförs även genom jordprovtagningar i fält där utsäde odlas. Kvalitetsanalyser omfattar främst potatisknölkvalitet. Andra arbetsuppgifter kopplade till våra fältverksamheter som t.ex. fältbesiktning samt samordning av fältbesiktning kan också ingå i tjänsten.
Resor är en naturlig del i tjänsten eftersom kontrollerna utförs hos utsädesföretagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som minst har gymnasial examen, gärna odlingsinriktat och gärna yrkeserfarenhet inom odling av lantbruksgrödor under nordiska förhållanden. Erfarenhet av kontrollarbete är meriterande. Tjänsten kräver god förmåga att använda svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.

Som person är du positiv, drivande, noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag. För att lyckas i rollen är det viktigt att du arbetar strukturerat och kan driva ditt arbete framåt. När du genomför kontroller ska du fokusera på rätt saker och kunna ta korrekta beslut. Du behöver även kunna förmedla till kund de beslut du tar på ett tydligt, lugnt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt. Arbetsbelastningen kan vara hög och det är viktigt att du är stabil under stressiga perioder.
På grund av arbetets förutsättningar är det viktigt att du är i god fysisk form och körkort är ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sanja Manduric, Enhetschef utsädesenheten
  Telefon: 036-15 84 26
  E-post: sanja.manduric@jordbruksverket.se
 • Elisabeth Boman, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 64 13
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med föreskriftsarbete, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och
retursystem. Avdelningen består av nio enheter med ungefär 190 medarbetare varav ca 130 medarbetare är regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Utsädesenheten arbetar för konkurrenskraftigt och hållbart svenskt lantbruk genom att främja odling och användning av högkvalitativt, sortrent och sunt utsäde. Mål för verksamheten är att säkra tillgång till tillförlitliga kvalitetskontroller och kompetensbaserad, rättssäker utsädescertifiering. Det är viktigt att våra kontroller håller hög kvalitet och att vi är effektiva i vårat arbete, därför arbetar vi ständigt med att utveckla våra processer.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-11
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-05715/2023

Placeringsort för denna tjänst är Skara, ditt arbete utförs till stor del hos utsädesföretag i närområdet men även i andra delar av Sverige.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-06-01