Utsädestekniker till Landskrona

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara utsädestekniker på vårt laboratorium. Det innebär att du självständigt och tillsammans med dina kollegor planerar och utför utsädesanalyser. Vi utför även provrensning. Analyskedjan startar med mottagning och registrering av utsädesprover. Därefter klyvs proverna i fler representativa delar som analyseras beträffande bl.a. grobarhet, vattenhalt, förekomst av fröburna växtsjukdomar och renhet. Renhetsanalyser t.ex. utförs med hjälp av mikroskop eller förstoringslampa och bitar av frön, växtrester och frön av andra arter separeras från arten provet ska bestå av. Ett sista steg i analyskedjan är utskick av analysresultat till kund.

Under odlingssäsongen gör vi också bedömningar i våra kontrollodlingar.
Kvalitet är väldigt viktigt för oss och det är vi och våra kunder glada och stolta över. En stor del av våra analyser samt provtagning är ackrediterade av den internationella frökontrollorganisationen ISTA.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial utbildning, gärna med lantbruksinriktning eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö. Din anställning kommer att börja med en internutbildning, specifik för våra arbetsuppgifter, och fortbildning sker kontinuerligt.

Vem du är spelar roll! Vi söker dig som är noggrann, effektiv och kan arbeta strukturerat med fokus på prioriterade uppgifter även under perioder med hög arbetsbelastning. Du är en person som klarar av att arbeta både självständigt och i grupp. För att trivas ska du vara flexibel och gilla att jobba i en dynamisk miljö. Du har ett positivt förhållningssätt, är serviceinriktad och tillmötesgående vid kontakt med våra kunder som är utsädesföretag och lantbrukare samt bidrar till ett gott samarbete med dina kollegor.

Tjänsten förutsätter datorvana och goda kunskaper i svenska.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sanja Manduric, Enhetschef utsädesenheten
  Telefon: 036-15 84 26
  E-post: sanja.manduric@jordbruksverket.se
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40
 • Adrian Vallin, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 52 07

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med regler, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av nio enheter med cirka 190 medarbetare varav 130 medarbetare är regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Merparten av utsädesenhetens medarbetare jobbar i Landskrona. Vårt uppdrag är att bistå utsädesbranschen med kvalitetssäkrat certifieringssystem grundat på utsädeslagstiftningens ramar. Kvalitetskontroller som utförs i vårt utsädeslaboratorium, utsädesfält och produktionsanläggningar ger svar på om utsädet håller tillräckligt hög kvalitet för att bli certifierat och salufört.

Övergripande mål för oss är att våra tjänster håller hög standard, att våra kunder känner sig trygga och nöjda med våra leveranser och att våra medarbetare känner sig motiverade och säkra i sin yrkesroll.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-26
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04543/2023

Placeringsort är Landskrona.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22