Verksjurist till jordbruk- och analysavdelningen

Arbetsuppgifter

Är du en jurist som vill vara med och bidra till en konkurrenskraftig och ökande livsmedelsproduktion i Sverige? Är du lösningsorienterad och trivs i en verksamhet där du ställs inför komplexa ställningstaganden? Då kan du vara rätt person för det här jobbet!

Som verksjurist på jordbruk- och analysavdelningen är ditt uppdrag att bidra till att verksamheten är juridiskt kvalitetssäkrad samt att utveckla det juridiska arbetet på avdelningen. Du ansvarar för det juridiska arbetet på avdelningen tillsammans med två andra verksjurister och arbetet kan exempelvis innebära att:

• bidra med juridisk service till medarbetare på avdelningen genom att bland annat svara på frågor och bistå med juridiskt stöd i olika vägval och beslut
• arbeta proaktivt med vägledning och information samt med utveckling av rutiner och processer
• delta i projekt och uppdrag, exempelvis regeringsuppdrag på avdelningen
• göra rättsutredningar
• kvalitetsgranska rapporter, avtal och beslut.

Jordbruk- och analysavdelningen arbetar brett med livsmedelsförsörjningen i Sverige vilket kräver ett flexibelt arbetssätt och inkluderar frågor som kopplar till en hållbar livsmedelproduktion, en robust livsmedelsförsörjning och landsbygdsfrågor. Hos oss kommer du bland annat få arbeta med regelverk som är kopplade till den gemensamma jordbrukspolitiken och havs- och fiskeripolitiken och dess stödordningar. Vanliga rättsområden är beredskaps- och totalförsvarslagstiftningen samt ärenden som rör jordförvärvslagstiftningen, miljörätt och statligt stöd. Andra rättsområden som förvaltningsrätt, EU-rätt, offentlighet- och sekretess och dataskydd förekommer också. Sammantaget har du som verksjurist en viktig roll i att avdelningens verksamhet bedrivs enligt gällande rätt och så att verksamhetens mål nås.

Du och de andra verksjuristerna på avdelningen deltar på forum för erfarenhetsutbyte med verksjurister från andra avdelningar och chefsjuristen där aktuella frågor tas upp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk juris kandidat- eller juristexamen (180 poäng/270 högskolepoäng) och är notariemeriterad. Vi ser det som särskilt önskvärt om du har kunskaper inom beredskaps- och totalförsvarslagstiftning, men även kunskaper inom förvaltningsrätt, EU-rätt eller miljörätt är meriterande. Några års erfarenhet av annat juridiskt arbete är också meriterande.

Du är van vid att arbeta med komplexa frågor och känner dig trygg i din förmåga att analysera och ha ett gott omdöme. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är självgående och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är det viktigt att du har integritet och väl utvecklade förmågor att kommunicera och samarbeta, eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Som person bör du trivas i en dynamisk miljö där tempot tidvis är högt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Lena Niemi Hjulfors, Enhetschef
  Telefon: 036-15 59 72
 • Eva Kjell, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 58 38
 • Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-10
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04928/2023

Placeringsort är i första hand Jönköping men placering på något av våra andra kontor kan diskuteras. Jordbruksverket erbjuder även möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29