Vi söker dig som vill arbeta med GIS, kravanalys och systemförvaltning

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett jobb där du fyller en viktig roll i att säkerställa att våra IT-system fungerar väl och på så sätt bidra till en levande och konkurrenskraftig landsbygd? Då kan du vara den vi söker!

Du kommer ingå i GIS-gruppen som arbetar med att förvalta och vidareutveckla våra kartsystem. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara kravanalys, test och användarsupport. Vi hjälper även olika verksamheter på Jordbruksverket med analyser, statistik och kartor baserat på geografiska data. Vi använder oss av olika GIS-programvaror, främst ArcGIS, QGIS och FME.

Ett projekt som pågår just nu där vi medverkar är att utveckla ett nytt system för uppföljning av jordbruksmark som främst baseras på fjärranalys av satellitdata.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som har gott omdöme, arbetar strukturerat och är flexibel. Du har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag och hittar den mest effektiva lösningen. Det är självklart för dig att samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål och du inger förtroende i dialogen med kunder och kollegor.

Du har erfarenhet av GIS förvärvad genom högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att på ett tydligt och förståeligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• systemförvaltning
• kravanalys
• agila metoder
• hantering av metadata gällande geografiska data
• strukturering av geografiska data
• databaser och SQL

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anders Forsberg, Enhetschef geodataenheten
  Mobil: 070-175 79 77
  Telefon: 036-15 60 12
 • Mats Alstrand, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 63 24
 • Kelesh Hussein, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 52 77

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av EU-stöd till jordbruk och landsbygd och har det övergripande ansvaret för att göra processen så enkel som möjligt för företagarna. Avdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi en ny medarbetare till geodataenheten på jordbrukarstödssektionen.

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-04-12
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04769/2023

Placeringsort är i första hand Jönköping men placering på något av våra andra kontor kan diskuteras. Det finns möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29