Vi söker dig som vill arbeta med kontroller av foder!

Arbetsuppgifter

Är du nyfiken på ett omväxlande och roligt arbete i en kompetent arbetsgrupp där du blandar administrativt myndighetsarbete, fältarbete och kundkontakt? Vill du göra skillnad och vara med och skapa förutsättningar för en säker foderhantering? Då kan du vara den vi söker! Vårt uppdrag är skapa dessa förutsättningar och vi söker nu en medarbetare till vårt team med erfarna och engagerade medarbetare.

I kontrollarbetet ingår, förutom den fysiska kontrollen, bl.a. planering, upprättande av kontrollrapporter, viss provtagning, tolkning av analyssvar, uppföljning av avvikelser, förståelse för och förmåga att sätta sig in i relevanta regelverk. Vi tror på ett nyfiket och reflekterande arbetssätt, där vi lär oss av varandra och arbetar tillsammans.
Du har stor frihet i hur du planerar ditt arbete, du arbetar både på egen hand med stort eget ansvar men också tillsammans med teamet. Kontaktytorna är både internt inom Jordbruksverket, men även externt mot våra kunder och samarbetspartners.

På Växt- och kontrollavdelningen finns tre kontrollenheter, djurkontrollenheten, import- och exportkontrollenheten och växtkontrollenheten, som arbetar med operativa kontroller inom djur- och växtområdet. På enheterna arbetar totalt ca 45 personer, vi finns på fyra orter i landet, Jönköping, Uppsala, Landskrona och Göteborg.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. Du är självgående och kan på egen hand samordna ditt arbete. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att driva arbetet framåt både självständigt men även i samarbete med andra. Att hålla satta tidsramar är en självklarhet, likaså ett flexibelt arbetssätt där omtag i arbetet inte utgör ett hinder. Du har lätt för att samarbeta med olika personer och i olika frågor. Du har ett gott bemötande och en god kommunikativ förmåga både verbalt och skriftligt.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom naturvetenskap t.ex. husdjursagronom, samt har intresse av foder och fodersäkerhet Vi värdesätter erfarenhet av tidigare myndighetsarbete.

Resor med övernattning ingår i tjänsten och det krävs att du har B-körkort.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Sophia Leijonwirth, Enhetschef djurkontrollenheten
  Mobil: 072-5105731
  Telefon: 036-15 59 76
  E-post: sophia.Leijonwirth@jordbruksverket.se
 • Elisabeth Boman, Facklig representant för SACO
  Telefon: 036-15 64 13
 • Christina Haal, Facklig representant för ST
  Telefon: 036-15 57 40

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-03-19
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-04013/2023

Placeringsort är Landskrona alt. Jönköping

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-25