Vi söker en driven avdelningscontroller till EU-stödsavdelningen

Arbetsuppgifter

Vid varje avdelning ska det finnas en avdelningscontroller som har ett helhetsansvar för avdelningens ekonomi- och verksamhetsstyrning. Vi söker nu dig som vill ta dig an rollen som avdelningscontroller på EU-stödsavdelningen. I rollen kommer du att driva, efterfråga och hålla samman avdelningens ekonomiska och verksamhetsmässiga styrning, samt arbeta med uppföljning både i förhållande till nationella krav och EU-direktiv. Du har ett ansvar för den gemensamma målstyrningen och har därför en viktig roll i att vi uppnår EU-programmens och Jordbruksverkets mål och budget inom beslutade ramar. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka och utveckla tjänsten.

Som avdelningscontroller kommer du vara direkt underställd avdelningschefen och ingå i avdelningens ledningsgrupp. På avdelningen finns flera verksamhetsnära controllers med separata ansvarsområden och i ditt ansvar ingår att tillsammans med dem följa upp, samordna, styra och utveckla avdelningens ekonomi- och verksamhetsstyrning med syfte att nå våra uppsatta mål. Med dina underlag och rekommendationer stöttar du organisationen i viktiga vägval både när det gäller operativa och strategiska frågor. Utöver arbetet på avdelningen kommer du ingå i ett controllernätverk där avdelningscontrollers från samtliga avdelningar på Jordbruksverket ingår.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
• vara proaktiv och aktivt bidra till att hitta nya lösningar och vara ett stöd för avdelningsledningen inom uppföljning och budgetering
• initiera, efterfråga och kvalitetssäkra avdelningens verksamhetsstyrning både för EU-medel och nationella medel i kontext gentemot Jordbruksverkets redovisning, samt ha ett övergripande ansvar för målstyrningen som innefattar prognosarbete både för driftskostnader och transfereringar
• ta fram och presentera tydliga beslutsunderlag gällande ekonomi- och verksamhetsstyrning till exempelvis avdelningens ledningsgrupp
• säkerställa att avdelningen använder de medel/anslag som finns på bästa sätt för att nå uppsatta mål och se till att avdelningens budget hålls
• vara en del i framtagandet av portföljplanen för IT-utveckling.

I rollen kommer du ha många kontaktytor och samarbeten främst mot avdelningens chefer och controllers men även med ekonomienheten och internrevisionen. Du kommer även ha externa kontakter med till exempel länsstyrelserna, Ekonomistyrningsverket och Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten är akademisk högskoleexamen med ekonomisk inriktning ett krav, liksom flera års erfarenhet från arbete i en liknande roll. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighet, EU-programarbete och/eller EU-rätt samt har erfarenhet av att samordna andra.

Du är driven, strukturerad, och noggrann. I rollen kommer du behöva balansera och växla mellan olika perspektiv: Det kräver en förmåga att analysera, förstå hur saker hänger ihop i komplexa samband och driva på verksamheten i att hitta nya lösningar. Du är van vid och har förmågan att arbeta med många kontaktytor där samarbete och samverkan är framgångsfaktorer för att nå våra mål. Du är kommunikativ, uttrycker dig klart och enkelt och är bekväm med att tala inför grupper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Jordbruksverket är Sveriges förvaltningsmyndighet inom jordbruk, fiske och landsbygd. Jordbruksverket är av regeringen utsett ackrediterat utbetalningsställe för att hantera och betala ut EU-stöd. EU-stödsavdelningen ansvarar för hanteringen av detta samt att utbetalningen av EU-medel/stöd sker enligt riktlinjer från bland annat EU-kommissionen. På avdelningen hanteras både jordbrukarstöd samt projekt- och företagsstöd. Vi betalar ut cirka 13 miljarder i stöd årligen.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-01-19
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-23498/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-02-24