Vi söker en medarbetare med IT-kompetens till utsädesenheten

Arbetsuppgifter

På enheten har vi ett system med flera delar för att administrera analys-, certifierings- och fältbesiktningsarbetet. Systemets förvaltning, kravställning vid nyutveckling och test kommer att ingå i dina arbetsuppgifter. Utvecklingen sker huvudsakligen av STEAM-teamet i Jönköping.

Vid sidan av systemet har vi ett stort antal MS Access applikationer som är delvis fristående och delvis kopplade till systemet. Dessa applikationer är utvecklade av enheten och i uppdraget ingår den dagliga driften av dessa. Vi kommer att ersätta MS Access applikationerna och din uppgift blir att utforma alternativa lösningar. Det är en del i vårt arbete med enhetens digitaliseringsmål.

Det ingår också att i samarbete med kollegor behandla data från vårt IT-system för att ta fram statistiksammanställningar. En uppgift inför och under odlingssäsongen är att ge stöd och support till ca 55 säsongsanställda medarbetare. Även andra uppgifter kopplade till fältverksamheten, såsom stöd till samordning kan vara aktuella. Tidfördelningen mellan områden kan variera över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
* högskoleutbildning inom IT (till exempel högskoleingenjör med datainriktning) alternativt arbetslivserfarenhet från liknande arbete som vi bedömer som motsvarande
* goda kunskaper om datorer, kringutrustning, operativsystem, nätverk, kommunikation och informationssäkerhet
* goda kunskaper i MS Office och skapande av avancerade funktioner/automation (Excel, Access, Outlook, VBA-kod samt makro). Erfarenhet av användarvänlig gränssnittsdesign
* kunskaper om ärendehanteringssystem
* kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift
* erfarenhet av systemförvaltning funktions-, integrations- och systemtest
* goda kunskaper om databaser, gärna MSSQL.

Som person behöver du ha förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är energisk, uppnår resultat och kan fokusera på resurser och hur de används på bästa sätt.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

På växt- och kontrollavdelningen arbetar vi bland annat med regler, kontroller, certifiering och rådgivning inom en mängd varierande sakområden, exempelvis växtskydd, växtnäring, genteknik, foder, ekologisk produktion, utsäde och retursystem. Avdelningen består av åtta enheter med cirka 190 medarbetare varav 130 medarbetare är regionalt placerade, och ca 60 medarbetare är placerade vid huvudkontoret i Jönköping.

Utsädesenheten arbetar för konkurrenskraftigt och hållbart svenskt lantbruk genom att främja odling och användning av högkvalitativt utsäde. Vi tillhandahåller kompetensbaserad och rättssäker utsädescertifiering, baserad på olika kvalitetskontroller. Övergripande mål för oss är att vi håller god kvalitet inom vårt uppdrag, att våra kunder känner sig trygga och nöjda med våra leveranser och att våra medarbetare känner sig motiverade och säkra i sin yrkesroll.

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-01-30
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-00828/2023

Placeringsort är Landskrona.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-22