Vi söker en rådgivare till växtskyddscentralen i Kalmar

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande jobb som rådgivare på Växtskyddscentalen? Vi söker nu en rådgivare som ska bli vår specialist på ogräs och växtskydd vid regionkontoret i Kalmar. Du får möjlighet att aktivt påverka hur vi når vårt mål med ett hållbart växtskydd och ett konkurrenskraftigt jordbruk.
Du kommer att samarbeta och utbyta erfarenheter för hållbar och integrerad användning av kemiska bekämpningsmedel med övriga rådgivare på växtskyddscentralerna. Tjänsten innebär huvudansvar för strategier för ogräsbekämpning i regionen som innefattar Kalmar, Gotland, Kronobergs och Jönköpings län. Även strategier för växtskadegörare är en viktig arbetsuppgift som du tillsammans med kollegor vid Kalmarkontoret kommer att delta i.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Att stödja rådgivningen med underlag byggt på vetenskaplig grund. Bidra till utvecklingen av ett integrerat växtskydd för ogräs och växtskadegörare genom att utforma kombinerade strategier som inkluderar kemiska, mekaniska och förebyggande metoder.
- Sammanställa erfarenheter från försök och demonstrationer och initiera utvecklingsprojekt.
- Uppdatera och ta fram nytt informationsmaterial samt fortbildning av rådgivare inom området ogräs och Greppa Näringen.
- Deltagande i utredningar där din kompetens behövs. Exempel på frågor som varit i fokus de senaste åren är strategier mot svårbekämpade ogräs som hönshirs, renkavle mm.
- Delta i det regionala arbetet med prognoser och varningar samt stödja säsongspersonal tillsammans med växtskyddsansvarig.

Arbetet innebär många kontakter, främst nationellt men även en viss del internationellt. Du deltar i olika nätverk och referensgrupper där din kompetens behövs ur en bred och objektiv synvinkel.
På rådgivningsenheten arbetar vi i team och hjälps åt med de uppgifter som behöver utföras. Det innebär att du också kan få möjlighet att arbeta med andra uppgifter inom växtskyddsområdet på enheten. Du bör därför kunna hantera ett flexibelt arbetssätt och kunna anpassa dig till ändrade arbetsuppgifter utifrån nya prioriteringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är agronom med inriktning mark/växt alternativt lantmästare eller motsvarande utbildning eller erfarenhet, samt har kunskap av ogräs och ogräsbekämpning i jordbruksgrödor. Du bör vara väl förtrogen med villkoren för lantbruk i Sverige och tidigare erfarenhet av växtodlingsrådgivning är meriterande.

I denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig med god samarbetsförmåga men när det behövs vara både självgående och kundfokuserad. Arbetet handlar om att stödja rådgivningen genom att inhämta och förmedla kunskap på olika sätt. Det är därför viktigt att du har en god analysförmåga för att arbeta med komplexa problem samt förmågan att kommunicera ut kunskapen på ett tydligt och professionellt sätt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

I jobbet ingår en del resor och körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

 • Anders Arvidsson, Stf. enhetschef rådgivningsenheten
  Telefon: 036-15 85 16

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

 • Sista ansökningsdag: 2023-02-17
 • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01595/2023

Placeringsort är Kalmar med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29