Vi söker rådgivare till växtskyddscentralen i Landskrona!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett stort intresse för växtskyddsfrågor i jordbruksgrödor. Hos oss får du möjlighet att arbeta inom ett område där kunskap och kompetens är mycket efterfrågad och där din egen utveckling uppmuntras. Som rådgivare på Jordbruksverket har du ett flexibelt och varierande arbete där du aktivt påverkar hur vi når vårt mål med ett hållbart växtskydd och ett konkurrenskraftigt jordbruk.

Du kommer att ingå i ett team och vara en av våra experter för växtskadegörare i regionen Halland, Skåne och Blekinge. Du kommer att samarbeta och utbyta erfarenheter med övriga rådgivare på växtskyddscentralerna i landet för att ta fram gemensamma växtskyddsstrategier.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att stödja rådgivningen med underlag byggt på vetenskaplig grund. Du bidrar till utvecklingen av ett integrerat växtskydd genom oberoende rådgivning och behovsanpassad bekämpning.

I tjänsten ingår bland annat att:
• förmedla kunskap inom växtskyddsområdet av nationella och internationella erfarenheter och resultat samt ny teknik till rådgivningen
• tillsammans med övriga växtskyddscentraler stödja rådgivningen genom växtskyddsbrev, bekämpningsrekommendationer, kurser, fältvandringar och konferenser
• följa utvecklingen av växtskadegörare under säsongen genom vår prognos- och varningsverksamhet, samt anordna veckomöten för rådgivare om det aktuella växtskyddsläget
• utveckla hur information och kommunikation genomförs på bästa sätt till målgrupperna.

Arbetet innebär många kontakter både nationellt och internationellt. Du kommer att arbeta med att initiera och belysa växtskyddsfrågor inom integrerat växtskydd och därigenom delta i olika nätverk och referensgrupper där din kompetens behövs ur en bred och objektiv synvinkel.

På rådgivningsenheten arbetar vi i team och hjälps åt med de uppgifter som behöver utföras. Det innebär att du också kan få möjlighet att arbeta med andra uppgifter inom växtskyddsområdet. Det kan exempelvis vara att medverka i utredningar eller omvärldsbevakning.

Under växtsäsongen ingår en del resor i samband med fältverksamhet. Vid deltagande i nationella och internationella nätverk kan det förekomma flerdygnsresor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är agronom med inriktning mark/växt alternativt lantmästare eller har motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av arbete med växtskadegörare och integrerat växtskydd i jordbruksgrödor under nordiska förhållanden. Du bör vara väl förtrogen med villkoren för lantbruk i Sverige och tidigare erfarenhet av växtodlingsrådgivning är meriterande.

Vi söker dig med god samarbetsförmåga och som är självgående i att strukturera ditt angreppssätt samt driva processer framåt. Arbetet handlar om att stödja rådgivningen genom att inhämta och förmedla kunskap på olika sätt. Det är därför viktigt att du både har en god analysförmåga för att arbeta med komplexa problem samt förmåga att kommunicera ut kunskapen på ett tydligt och professionellt sätt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

I jobbet ingår en del resor och B-körkort är ett krav för tjänsten.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktpersoner

  • Anna Larsson, Enhetschef rådgivningsenhet växtskydd och eko
    Telefon: 036-15 50 13

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1800 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

  • Sista ansökningsdag: 2023-01-31
  • Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-24162/2022

Placeringsort är Landskrona med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Vårat kontor i Landskrona är ett nytt modernt kontor med bra pendlingsmöjligheter och med stor kompetens inom många områden i samma byggnad.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Du kanske också är intresserad av det här

Senast uppdaterad: 2023-03-29