Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
13 September 2019

Leant och agilt

En vecka med många intressanta övningar, bra information och fantastiska kursledare.

Det känns som att veckan har gått väldigt fort då det har varit mycket skratt, tankar, diskussioner och reflektioner. Kursledarna Malin och Martina (tidigare traineer) lyckades på ett medryckande och bra sätt lära och informera oss fördelar med att jobba leant och agilt. Samtidigt visat oss detta med roliga övningar, som t.ex. att vika pappersflygplan.

Vi har fått vara med på möten ute i praktiken. Med det fick vi även en större förståelse hur enheter och avdelningar hör ihop på Jordbruksverket. På det har vi även besökt avdelningar där vi fått information hur dom jobbar deras tavlor, både fysiska och digitala. Med dessa har vi fått en djupare insikt och förståelse i hur de agila metoderna fungerar och hur ”–ish” kan implementeras i scrum och kanban.

Vi har äntligen fått igång våra utvecklingsmiljöer, även om allt kanske inte är installerat så fungerar det bra. Det märks att alla varit ivriga på att komma igång att knacka kod och klia sig i huvudet. Problemlösning som grupp börjar bli ett ämne för oss. Vi delar med oss av tips, förslag och varianter på hur vi löst liknande eller samma uppgifter. Kort sagt, det har varit en väldigt bra vecka. Nu tar vi helg, vilar upp oss och ser fram emot en ny vecka med nya introduktioner och nya möjligheter.

/Dennis

Senast uppdaterad: 2019-12-20

Denna modul visas endast online