Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
7 Oktober 2019

En vecka av projekt och experiment

En vecka full av experiment, lärorika föreläsningar och utveckling.

Veckan började intensivt med möten hos infrastrukturenheten, där vi fick träffa alla teamledare och höra om vad de gör på avdelningen. Vi träffade Team WinNet, LinuxDBA, SAMI, och Steam.

Kort och gott så har vi fått en väldigt bra bild över hur allt på Jordbruksverket fungerar dessa få veckor vi har varit här! Vi läste en teknisk baskurs, där vi fick en massa bra information om hur nätverket och servrarna på Jordbruksverket fungerar, och så fick vi se det häftiga server-rummet. På onsdagen kom den efterlängtade och omtalade experimentdagen. Vi passade bland annat på att gå på några föreläsningar om Java 8’s nyheter och en intressant ’RPA / Chatbot’ föreläsning om robotautomatisering. På eftermiddagen prioriterade vi dock att arbeta med det traineeprojektet: ett Yatzyspel!

Det har varit en enorm utmaning, men också en otroligt lärorik uppgift. Som nämnt av tidigare bloggare så använder vi nämligen två helt nya koncept för oss: TDD och Mob-programmering – samtidigt. Men nu ser vi fram mot en hel vecka full med Linux-utveckling!

Kort och gott så har det vart en otroligt lärorik och rolig vecka. Liksom varje vecka så går tiden alldeles för snabbt, och att vi redan har varit här på Jordbruksverket i en hel månad känns helt overkligt! :)

Tack för mig! // Markus

Senast uppdaterad: 2019-12-20