Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
9 Oktober 2019

Spännande vecka med blandade aktiviteter

Den fjärde veckan visar vilken bred verksamhet Jordbruksverket har. Vi traineer har besökt kundtjänst, pratat om IT-infrastrukturenhetens teknik och arbetat med vår eget Yatzy-projekt.

Nu efter vår fjärde vecka som traineer börjar jag känna att jag har lite mer koll på vad olika delar av verksamheten gör och vem som jobbar med vad.

Jag har uppskattat att få se och höra om vad olika delar av myndigheten gör. Vi traineer har bland annat fått sitta med i kundtjänst en timme var under den här veckan. Det jag tyckte var roligt var att se lite vilka tekniska verktyg de använder och hur de hänger ihop med de system som har utvecklats på Jordbruksverket. Jag kände att besöket gav mig en bild av bredden av ärenden som Jordbruksverket hanterar och hur det som görs på utveckling- och digitaliseringsavdelningen hänger ihop med övriga verksamheten.

Fokus den här veckan har varit på IT-infrastrukturenheten. Vi har pratat om vilken teknik som används, vilka roller som finns på enheten och hur man arbetar med driftsättning.

Vårt eget Yatzy-projekt går framåt. Vi har fortsatt att mob-programmera. Det har sina utmaningar, men är kul och det uppstår en del intressanta diskussioner.

Utöver de tidigare nämnda sakerna jag har gjort på jobbet har jag dessutom hunnit med en sväng in på högskolan för framläggning av mitt examensarbete. Det var lite nervöst, men det är skönt att snart vara klar. :)

//Måns

Senast uppdaterad: 2019-12-20