Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
21 Oktober 2019

Start på Java-veckorna

Nu har Java-veckorna med full fokus på java-programmering äntligen börjat!

Men innan dess, i början av veckan, fick vi bra introduktioner till två av de program Jordbruksverket använder vid utveckling; Maven och Jenkins.

Vi har även haft en större session med genomgång av olika former av tester och alla dess fördelar. Det är roligt att vi alla i trainee-teamet är entusiastiska till tester och vill lära oss mer om detta viktiga ämne. På onsdagen lyckades vi få en halvdag med vårt Yatzy-projekt. Det var ett tag sedan vi hade ordentligt med tid för projektet, så det var skönt och roligt att komma tillbaka in i det igen.

Det känns ofantligt roligt att det nu är full fokus på Java-programmering och att det är en bra blandning av teori och mycket praktiskt arbete. Vi har fått en intressant och vag uppgift att två och två göra ett ”textbaserat system för fruktbeställning och följesedlar”. Vi har fått en rivstart och tillämpat mycket av det vi lärt oss tidigare veckor. Nu väntar vi spänt på vilka nya utmaningar och nya ”curveballs” våra java-handledare slänger in i uppgiften kommande vecka.

/Carl-Olof

Senast uppdaterad: 2019-12-20