Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
4 November 2019

Java, Java, Java, frukt

Javakursen genomfördes med full fart. Det har varit intressant, roligt och utmanande, blandat med att få klia sig i huvudet när det kom nya krav.

Veckorna flyter på och tiden går väldigt fort, eftersom vi har väldigt roligt här på jordbruksverket. Vi jobbar med våra fruktprojekt och löser alla ”twister” som kursledarna Nora och Marcus ger oss. Det är mycket snack i traineerummet där vi jobbar två och två. Vi använder oss av någon i en annan grupp för att testköra våra program. Självklart gör vi allt vi kan för att hitta buggar i varandras program och kanske inte alltid på det snällaste sättet. Kenneth har kommit in som en frisk fläkt lite då och då för att beställa frukt.

Det är verkligen intressant att se hur ens tänkta koddesign, som man tyckte var ganska uttänkt i början av veckan, blivit till en utmaning att behålla. Ok, vi kanske skulle ha tänkt lite mer och lite bättre i början, men det är lätt att vara efterklok. Det hade varit väldigt intressant att höra hur en arkitekt resonerat kring dessa uppgifter och som lyssnat på vårt resonemang.

Nåväl, kursen är slut och man känner sig härligt trött i huvudet med nya kunskaper. Enda nackdelen med denna period är att vi inte har hunnit träna nere i gymmet. Annars har det varit toppen och jag ser fram emot nya utmaningar här på Jordbruksverket.

/Dennis

Senast uppdaterad: 2019-12-20