Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
15 Januari 2020

En vända i Jorden

Min första praktikperiod har nu nått sitt slut.

Praktiken tog plats i team utv2 som är ett av de tre team som arbetar med systemet Jorden. Redan från start har man hört talas om detta Jorden, att det ska vara jättestort och komplicerat, så det var med viss spänning och nyfikenhet man gick in i praktiken. Upplägget denna traineeomgång är att vi är två som hoppar in i Jorden samtidig varje praktikperiod, så jag har haft en traineekollega till hjälp under första praktiken.

Vår uppgift var att skapa en ny sida, eller snarare ett verktyg, för utvecklare och testare att felsöka delar av systemet. Trots att vi var två, spenderade vi ganska lång tid till att bygga upp en grundstomme för den sprillans nya sidan, gör man någonting från grunden vill man ju gärna att det ska bli bra. Ett steg i detta blev att sätta sig in i liknande sidor och förstå hur de fungerade, men också hur man använder sig av de ramverk som fanns att tillgå och lokalisera och omarbeta kod för återanvändning. Uppgiften innebar att vi fick testa på det mesta, då det var en helt ny sida fick vi arbeta med både backend och frontend och ha dessa till att kommunicera som vi ville, vilket inte alltid var fallet. Vi fick även felsöka, rätta till buggar som uppstod, dela upp uppgiften i mindre delar och skapa nya jiror som förhoppningsvis dras in i någon sprint av nästkommande traineer.

Praktiken gav verkligen mersmak för att arbeta i utv2 och Jorden, kanske är det här man hamnar tillslut? Vi får se vad framtida Nils har att säga om det hela, en ny praktikperiod vankas, denna gång blir det på ICC!

/Nisse

Senast uppdaterad: 2020-01-15

Denna modul visas endast online