Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
24 Februari 2020

2.2 praktikplatser senare

Två praktikperioder är avklarade. En vecka har gått i den tredje och sista kortare praktiken. Efter denna praktik har vi 3 månader i ett team där det är tänkt att vi ska jobba vidare efter programmets slut.

Två team på två helt skilda områden och med inriktningar har jag hunnit uppleva. Det första var ICC – ”Räddningspatrullen” som följdes av Atlas – ”Astlas”.

ICC jobbar bland annat med integrationer, transformeringar, e-blanketter, tester och mycket därtill. Spännande team med bra variationer där man fick vara inne och peta i mindre system och göra migreringar. Med utbildningen som systemintegratör i ryggen kändes mycket igen från studierna. Det var roligt och lärorikt att se det man läst och lärt sig i utbildningen på en arbetsplats.

Atlas är ett större kontrollsystem och här fick jag jobba mer med utvecklingsprogrammering jämfört med tidigare. Fick även bekanta mig grundläggande med frontend, vilket är ett helt nytt för mig som enbart suttit med backend. Jag hade en bra mentor och jag lyckades absolut inte lära mig allt han hade att lära ut, men det fastnade en del. Atlas är det första stora system jag sett av en domändriven design, vilket var väldigt roligt att se.

Efter fem veckor vardera på dessa två roliga, utvecklande och väldigt olika team sitter jag nu i Jorden, UTV1 – ”one one team dream”. Jag och Måns sitter här tillsammans och vi har en bra feeling för teamet. Vi har fått en intressant uppgift som för oss genom halva Jordens komplexa system, kanske hela, det vet vi inte riktigt än. Men det känns roligt och spännande. Vi har en bra mentor som kan guida oss framåt.

Gemensamt för alla mina mentorer på de olika teamen är att alla har varit tidigare traineer från olika årskullar vilket för med sig härliga diskussioner på fikarasterna.

/Dennis

Senast uppdaterad: 2020-02-24

Denna modul visas endast online