Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
9 April 2020

Tillbaka i Basen

Nu har snart tredje veckan av den långa praktikperioden passerat. Tiden går fort när man har roligt.

Jag gör nu min längre praktikperiod i Basen, i frontend-teamet. Med andra ord kodar jag mest i Angular på dagarna nu.

Det har hänt en del i både koden och i teamet sedan jag var här sist. Eftersom det är ett utvecklingsprojekt rör sig koden hela tiden och likaså själva arkitekturen. Det var inte bara att dra hem den senaste koden och fortsätta koda, utan det har tagit lite tid att sätta sig in i de nya förändringarna. Jag ska inte säga att jag har hundra procent koll nu heller, men har kommit in så pass mycket i det att jag har kunnat koda i systemet igen.

Det har varit en liten annorlunda tid på grund av Corona. Att många kollegor arbetar på distans medför lite svårigheter att hålla kontakten. De där samtalen som annars uppstår när man har kollegor runt om blir inte av. Det blir inte heller på samma vis att man kan hoppa in i ett samtal när man hör kollegorna diskutera något.

Under den senaste tiden har vi i teamet parprogrammerat mer och haft diskussioner i grupp, över röstsamtal, vilket har varit jättenyttigt för att sätta sig in i hur koden fungerar och för att få en gemensam bild av vad som ska göras framöver och hur saker ska fungera.

Sammanfattningsvis är det kul att vara tillbaka igen. Lite tråkigt att inte alla är på plats på kontoret.

Vi hörs.

Måns

Senast uppdaterad: 2020-04-09