Logotyp Jordbruksverket
Logotyp Jordbruksverket
1 Juni 2020

Våra sista rader som T6 -tärningarna

Med en period av nio månader lärorik utveckling bakom oss kan vi bara se tillbaka på den med ett leende för att nu blicka framåt mot framtiden.

Fredagen den 29 maj jobbar vi vår sista dag som traineer. På måndag börjar vi som systemutvecklare. Det är väldigt svårt att beskriva Jordbruksverkets traineeprogram med ord. Alla aha-upplevelser, lärorika dagar, perioder man somnar nästan direkt man kommer hem. Mixa detta med ett glatt gäng på sex personer som är rookieprogrammerare som är hungriga att lära sig nya saker. Att sitta i ett rum och programmera tillsammans, snacka programmering och utbyta erfarenheter och tips. Vi ser tillbaka på när vi började programmet och nu när vi avslutar det känns både längre och kortare än nio månader. Utvecklingsmässigt känns det som att det är mer än ett år sedan vi steg in i byggnaden för första gången, men det har varit så roligt att tidsmässigt känns det som att vi började programmet bara för några veckor sen.

Vi har träffat och lärt känna så många nya härliga vänner och skapat många bra kontakter under denna period. Med våra praktikperioder har vi numera minst en kontakt på nästan alla utvecklingsteam. Vi fick möjligheten att testa olika team och inriktningar innan vi själva lämnade önskemål om framtiden. Vi var så säkra på vad vi ville komma med för önskemål om framtida team, men när valet kom var det mycket svårare än vi någonsin kunde tro.

Lyckligtvis blev vi alla erbjudna fast anställning och alla tackade glatt ja. Vi sitter lite utspridda här och där. Vi har hamnat i olika inriktningar och alla är väldigt nöjda med stationeringen. Stort tack till alla som varit inblandade i traineeprogrammet.

T6–Tärningarna: Carl-Olof, Dennis, Fredrik, Markus, Måns och Nils.

Senast uppdaterad: 2020-06-01