Logotyp Jordbruksverket

Vi söker dig som vill arbeta för högkvalitativt svenskt utsäde

Arbetsuppgifter

Utsädesenheten arbetar med kontroller och analyser av utsäde, både i fält och laboratoriet, för att kunna ge svar om utsädet håller tillräckligt hög kvalitet för att bli certifierat och salufört. För oss är kvaliteten viktig och vi är ackrediterade av den internationella frökontrollorganisationen ISTA. Vårt uppdrag är att bistå utsädesbranschen med god service utifrån utsädeslagstiftningens ramar.

Hos oss kommer du arbeta med fältbesiktning av lantbruksgrödor och certifiering men det kan även förekomma andra utsädesrelaterade frågor. Du kommer huvudsakligen att planera, delta, leda samt följa upp att fältbesiktningen och certifieringen blir gjorda i tid, med god kvalitet och inom verksamhetens budgetramar. Det innebär eget ansvar inom stora delar av arbetsområden och du samarbetar med kollegor, säsongsanställda och konsulter för att lyckas nå verksamhetens mål.

Arbetsuppgifterna är varierande. Du arbetar tvärfunktionellt och samma dag kan du medverka i fältarbete samt utreda och fatta beslut. Under odlingssäsongen, april till september, ligger mycket fokus på fältbesiktningen. Certifieringsarbetet löper på under hela året och dina uppgifter är att fatta certifieringsbeslut och hantera olika typer av tillstånd, främst när det gäller utsäde av lantbruksgrödor.

Tjänsten innebär mycket kontakter med utsädesbranschen. Du kommer även att delta i internationella nätverk inom dina ansvarsområden.

Det är väldigt viktigt för oss att uppfylla vårt serviceåtagande om tillgänglighet, gott bemötande, korta handläggningstider, ett aktivt förenklingsarbete, bra e-tjänster samt tydlig och lättläst information. Därför jobbar vi intensivt med processutveckling samt digitalisering av våra processer.

Fördelningen av olika uppgifter kan variera under olika perioder och år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är mark/växtagronom, lantmästare eller hortonom alternativt har annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper om odling av lantbruksgrödor under nordiska förhållanden. Erfarenhet av kvalitetskontroller och/eller utsädesbranschen är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och söker dig som kan analysera komplexa frågor, förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag, vid behov tänka om och hitta den mest effektiva lösningen. Det är viktigt att du är självgående, bra på att organisera, har förmåga att strukturera ditt arbete, driva det framåt och fatta nödvändiga beslut för att leda arbetet i rätt riktning.

Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker genom att vara lugn och kontrollerad i stressande situationer. För att lösa dina arbetsuppgifter samverkar du med andra, bidrar till ett gott samarbete, skapar engagemang och delaktighet.

Du har en god förmåga att kommunicera på ett tydligt och professionellt sätt i tal och skrift på både svenska och engelska, samt har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.

Låter detta som ett jobb för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Kontaktpersoner

Sanja Manduric, Enhetschef utsädesenheten
Telefon: 036-15 84 26
E-post: sanja.manduric@jordbruksverket.se

Emelie Karlsson, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 51 30

Anna Petersson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 83 23

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-01-05
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19612/2021

Placeringsort är för närvarande Svalöv men kontoret kommer under våren 2022 flytta till Landskrona.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>