Logotyp Jordbruksverket

Ser du en framtid som Java-utvecklare? Missa inte vårt traineeprogram!

Arbetsuppgifter

Vill du bli Java-utvecklare men saknar erfarenheten som krävs? Vi erbjuder dig nu en unik möjlighet att bygga upp en stabil och bred erfarenhetsbas och komma in och utvecklas i rollen som systemutvecklare hos en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare.

I vårt traineeprogram som vi nu kör för åttonde året i rad får du tillgång till all den kompetens som finns i verksamheten i ett väl genomarbetat program där slutmålet är att du ska få en tillsvidareanställning som systemutvecklare hos oss.

I programmet varvar vi lärarledd utbildning och projektarbete med självstudier och praktik i våra utvecklingsteam i en spännande och händelserik miljö. Här får du gott om utmaningar, men också en hjärtlig och kollegial gemenskap och teamkänsla. Du har en egen dedikerad handledare och tidigare traineer som fungerar som faddrar genom hela traineeperioden.

Vi erbjuder dig:
• Teambaserat arbetssätt: Agil systemutveckling, teamarbete med goda möjligheter att påverka.
• Goda utvecklingsmöjligheter: Modern teknik, dedikerad kompetensutvecklingstid, experimentdagar och goda möjligheter att utvecklas och att göra karriär.
• Sociala aktiviteter: Aktiv personalförening och trivselkommitté som regelbundet anordnar populära aktiviteter såsom pubkvällar, AW och prova-på-aktiviteter. Även digitalt och Corona-säkert i dessa tider.
• Bra arbetsmiljö: Från och med mars 2021 finns vi i helt nybyggda lokaler vid Munksjöns södra strand.
• Bra villkor: Lön och tillgång till alla våra förmåner redan från första dagen.

Vid fortsatt anställning efter traineeprogrammet erbjuds du en tillsvidareanställning som systemutvecklare i något av våra utvecklingsteam med högre lön och möjlighet till en bra löneutveckling och en fortsatt brant utvecklingskurva.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Däremot kan vi inte erbjuda alla intresserade en plats...

Några röster från nuvarande och tidigare traineer:
- Här får man jobba med sådant som gör skillnad på riktigt, där mat och miljö är i centrum.
Henric, nuvarande trainee

- Jag trivs jättebra här på grund av en stark teamkänsla, ett gott samarbete och väldigt mycket arbetsglädje tillsammans med kollegorna.
Malin, uppdragsledare för traineeprogrammet och tidigare trainee

- På Jordbruksverket hjälps vi åt tillsammans för att lösa problemen. En vanlig arbetsdag består av problemlösning där samarbete och kommunikation ger de bästa resultaten.
Carl-Olof, systemutvecklare och tidigare trainee

Kvalifikationer

För att kvalificera dig behöver du ha en högskoleutbildning inom IT motsvarande minst två års heltidsstudier som inte är äldre än tre år, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling eller systemarkitektur.

Det är också viktigt att du:
• Ser en framtid som Javautvecklare (backend) eller frontend-utvecklare och är beredd att satsa helhjärtat.
• Tar initiativ, är kommunikativ och driver såväl vår som din egen utveckling.
• Är en nyfiken och ansvarstagande lagspelare som gillar att samarbeta och bidra till teamets framsteg.
• Behärskar svenska språket väl, eftersom det är vårt arbetsspråk.

Om vi bedömer din profil som en av de mest intressanta kommer du att bjudas in till en rekryteringsdag i maj där vi kommer att genomföra olika urvalsmoment för att säkerställa att vi är rätt för varandra.

Psst! Missa inte vår informationsträff den 14 april, då du får möjlighet att träffa traineer, rekryterande chefer med flera. Träffen kommer troligen att hållas digitalt via facebook.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Programstart är den 2021-09-01
Antal platser: 4

Kontaktpersoner

Malin Ulfenborg, uppdragsledare traineeprogrammet
Telefon: 036-15 59 21
E-post: malin.ulfenborg@jordbruksverket.se

Anna Carlsson, koordinator traineeprogrammet
Telefon: 036-15 64 52
E-post: anna.carlsson@jordbruksverket.se

Eva Kjell, SACO
Telefon: 036-15 58 38

Maria Gustavsson, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 60 93

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet? Vill du arbeta på ett agilt teambaserat arbetssätt i nära dialog med kunder? Tycker du att det är viktigt att din arbetsgivare prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling, och värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. På utvecklings- och digitaliseringsavdelningen samarbetar över 200 personer i olika roller för att lösa både verksamhetens och våra kunders behov av moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms storskalig systemutveckling på flera plattformar, drift, förvaltning och support. Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

Vi arbetar aktivt och långsiktigt med att se till att våra medarbetare trivs på jobbet och kan utvecklas med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner, bland annat friskvårdsbidrag, friskvårdstid och upp till 35 semesterdagar. Vi erbjuder också flexibel arbetstid och möjligheten att jobba mobilt i en stor del av våra anställningar.

I en tid där samhället ställs inför svåra prövningar är vårt uppdrag som statlig myndighet viktigare än någonsin. På Jordbruksverket arbetar vi med många högaktuella och viktiga frågor, som att öka produktionen av svenska livsmedel och därmed minska vårt beroende av omvärlden. Vi arbetar också för att matproduktionen i Sverige ska vara hållbar, att minska antibiotikaresistensen, och ett gott djur- och växtskydd. Vårt arbete bidrar till att göra Sverige levande och konkurrenskraftigt.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-04-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-01530/2021

Placeringsort är Jönköping. Självklart följer vi FHM:s rekommendationer och arbetar på distans så länge det är nödvändigt.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

När du registrerar din ansökan kommer du att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>