Handläggare till landsbygdsstödsenheten

Arbetsuppgifter

Hos oss på landsbygdsstödsenheten arbetar vi med att handlägga ansökningar om projektstöd och utbetalningar kopplat till projekten. Stöden syftar bland annat till att möjliggöra satsningar på landsbygden, ge stöd till innovationer som kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden på eller en ny process som har betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen och erbjuda kompetenshöjande insatser för föreningar och företag. Som handläggare hos oss är du med och bidrar till att projekten förverkligas. Din vardag består av att granska ansökningar, göra bedömningar, svara i olika ärenden och förbereda beslut. Du har även kontakt med stödmottagare, föreningar och andra aktörer där du svarar på frågor, förklarar regelverk och dess tillämpning.

Vi hjälps åt på enheten och inom sektionen för att lösa uppgifter och bidra till samhällets utveckling, detta betyder att man ibland kan handlägga andra stöd än dem som är enhetens huvudsakliga ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning, exempelvis inom naturvetenskap, ekonomi eller samhällsvetenskap. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Det är meriterande om du har arbetat med ärendehandläggning, har vana av att tolka regelverk och/eller myndighetsutövning.

I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor. Vi söker dig som är driven och handlingskraftig, du planerar ditt arbete effektivt och ser till att du hela tiden kommer framåt. Du är en flexibel lagspelare som hjälper till där det behövs och har ett gott kundbemötande. Du har förmågan att ta beslut utifrån givna regelverk och tydligt och trevligt kommunicera besluten till berörda parter på ett professionellt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 3

Kontaktpersoner

Karolina Dahlberg, Enhetschef
Telefon: 036-15 60 99

Christina Haal, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 57 40

Mats Alstrand, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 63 24

Om Jordbruksverket

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

EU-stödavdelningen ansvarar för att Sverige hanterar EU-stöden till jordbruket och landsbygden korrekt. Vi betalar årligen ut cirka 12,5 miljarder kronor och har det övergripande ansvaret för att göra företagarnas kontakt med Jordbruksverket så enkel som möjligt. EU-stödavdelningen är indelad i tre sektioner utifrån vilken typ av stöd som hanteras, och nu söker vi en ny medarbetare till projekt- och företagsstödssektionen.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-12-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-19852/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>