Sitevisionutvecklare

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare på Systemutvecklingsenheten verksamhetssystem jobbar du med både nyutveckling och förvaltning av våra viktiga standardsystem. Vi arbetar i scrum-team där vi har förtroende för varandra och arbetar med egna ansvarsområden. Som systemutvecklare inom Sitevision ingår du i ett systemutvecklingsteam som ansvar för att utveckla och förvalta Jordbruksverkets samtliga webbplatser och plattform. Det agila arbetssättet är grundstommen och vi värdesätter att våra medarbetare kontinuerlig utvecklar sig själva och teamet samt tar initiativ och uppnår resultat. Teamet ansvarar för implementationen av sina specifika verksamhetsområden och ett bra samarbete med övriga team och verksamhetsexperter är avgörande för det slutliga resultatet.

Arbetsuppgifterna innebär ett tätt samarbete inom teamet och med webbplatsansvariga. Rollens huvudsakliga uppgifter handlar om att implementera och realisera beställda utvecklingsuppgifter i systemet. Det innebär vidare att supportera hela plattformens arbetsuppgifter såsom analys, arkitektur, estimering, planering, kodning, design, test och leverans. Vidare kan det även ingå felsökning och månatligt tekniskt underhåll av systemet, webbplatserna och dess funktioner samt viss behörighetsadministration.

För oss är det viktigt att ha en nära dialog med verksamheten och övriga kollegor, där verksamheten ansvarar för VAD som ska göras men du kommer ha ett stort inflytande på HUR det ska göras. Du kommer att ha mycket kontakt med webbplatsansvariga och tekniker, men också med andra utvecklare och kollegor som arbetar med vår arkitektur. Förutom att utveckla kod kommer du också att delta i analys och förbättringsförslag tillsammans med kravställare. Det ingår även viss systemdesign och sprintplanering tillsammans med teamet. Vi vet att även om vi redan är bra på det vi gör kan vi alltid vässa oss ytterligare. Därför har vi regelbundna retrospektiv för att ständigt utveckla vårt
arbete.

För oss är det viktigt att ha roligt på jobbet och därför vill vi tillsammans med våra medarbetare skapa en kreativ miljö där man känner att man kan utvecklas och växa. Hos oss finns utvecklingsmöjligheter för alla oavsett om du vill utvecklas på bredden eller på djupet!

Kvalifikationer

För att vi ska trivas att jobba tillsammans långsiktigt är det minst lika viktigt för oss hur du är som person som vad du kan. I våra framtida medarbetare letar vi efter engagemang, och eget driv. Du har ett stort användarfokus, drivs av nytänkande och att vara i en lärande miljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Du är självgående och flexibel med en god förmåga att lyfta blicken och se helhetsperspektivet samt är bra på analys och problemlösning.

Du trivs bäst i en miljö med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Vi vet att vi lyckas bäst när vi är kundfokuserade och samarbetar, både med varandra och med verksamheten - ett synsätt som vi hoppas att du delar! Stämmer det här in på dig är vi övertygade om att du både skulle trivas och passa bra hos oss!

Vi söker dig som redan idag jobbar som Sitevisionutvecklare. Du har genom utbildning och/eller yrkeserfarenhet skaffat dig god kompetens inom Sitevision (CMS) och Sitevision public API. Du har vidare kompetens inom JavaScript (backend), CSS, Velocity, HTML, Jquery, WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) och webbutveckling. Det är också meriterande om du har Sitevisioncertifikat såsom CSWD/CSSD och erfarenhet inom Git, JIRA, DOS-lagen samt från offentlig verksamhet.

Vårt arbetsspråk är svenska och därför behöver du behärska svenska språket väl i tal och
skrift.

Låter detta som det skulle passa dig? Tveka inte, sök jobbet!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Mikael Schröder, Enhetschef
Telefon: 036-15 50 92

Markus Petri, Projektledare/Teamledare
Telefon: 036-15 62 02
E-post: markus.petri@jordbruksverket.se

Petter Haldén, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 89 17

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 64 64

Om Jordbruksverket

Vill du arbeta i en modern och händelserik utvecklingsverksamhet där teamarbete i nära dialog med kunden och ett agilt arbetssätt utgör grunden? Är det viktigt för dig att arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar medarbetarnas välmående och utveckling och som värdesätter engagemang och kreativitet? Läs vidare!

Jordbruksverket är en av Jönköpingsregionens största IT-arbetsgivare. Vi strävar efter att ligga i framkant inom både arbetssätt och teknik. På vår utvecklings- och digitaliseringsavdelning är vi drygt 200 personer som arbetar tillsammans i många olika roller för att lösa verksamhetens och våra kunders behov av digitalisering genom moderna och effektiva IT-lösningar. Inom avdelningens väggar ryms allt från storskalig systemutveckling på flera olika plattformar till drift, förvaltning och support. Läs mer om vår IT-verksamhet på: jordbruksverket.se/utvecklingochdigitalisering

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-08-23
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-14335/2022

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sök jobbet här >>